SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasî tutsaklar Ankara'da konuşulacak

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı'nın konuşmacı olarak yer alacağı "Daima Bekleyeceğim, Balam" başlıklı program 9 Ekim'de Kırım Derneği Genel Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasî tutsaklar Ankara'da konuşulacak

Rus işgali altındaki Kırım'da insan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve haksız yere alıkonulan siyasî tutsakları hatırlatmak için çeşitli projelere imza atan Emel Kırım Vakfı, organize ettiği mektup kampanyasının ardından "Daima Bekleyeceğim Balam" başlıklı fotoğraf sergisi ve konferans etkinliği düzenliyor. 

DAİMA BEKLEYECEĞİM BALAM

18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 80. yılı ile Kırım'ın işgalinin 10. seneidevriyesinde siyasî gerekçelerle işgalci Rusya tarafından alıkonulan Kırım Tatarları, söz konusu program ile anılacak. Etkinliğin ilki 5 Ekim 2024 tarihinde Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı iş birliğiyle İstanbul'da gerçekleştirildi. Yakın zamanda Rus esaretinden kurtulan Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in konuşmacı olduğu konferansı; Gebze, Ankara ve Eskişehir de takip edecek. 

NARİMAN CELAL VE HAKAN KIRIMLI KONUŞMACI OLARAK YER ALACAK

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinin ev sahipliğinde 9 Ekim 2024 tarihinde saat 17.00'de "Daima Bekleyeceğim Balam" başlıklı fotoğraf sergisi başlayan etkinlik konferans ile devam edecek. Konferans Kırım Derneği Genel Merkezinde yer alan Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi'nde saat 18.30'da gerçekleşecek. Konferansta KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı konuşmacı olarak yer alacak. 

Kırım Derneği tarafından yapılan davette ise şu ifadeler yer aldı:

Kıymetli dostlarımız sizleri 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü'nün 80., Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 10. yılında, Kırım'da tutuklanıp Rusya hapishanelerine sürgüne gönderilenlerin analarını ve durumlarını anlatan "Daima Bekleyeceğim, Balam" adlı fotoğraf sergisi ve konferansımızda birlikte olmaya, Rusya hapishanelerindeki kardeşlerimizin yalnızlıklarını paylaşmaya sizi davet ediyoruz.

Bugün Kırım Derneği Gebze Şubesi ev sahipliğinde Gebze Ticaret Odasında saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan etkinlik, 10 ve 11 Ekim'de ise Eskişehir Kırım Derneğinin destekleriyle tertip edilecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.