SON DAKİKA
Hava Durumu

#Kırım Tatarları

QHA - Kırım Haber Ajansı - Kırım Tatarları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırım Tatarları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rusya, Kırım'da Ukrayna'yı destekleyen 61 yaşındaki kadını gözaltına aldı Haber

Rusya, Kırım'da Ukrayna'yı destekleyen 61 yaşındaki kadını gözaltına aldı

Kırımlı bir kadının, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek vermesi gerekçe gösterilerek Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) sınır departmanı ile sözde İçişleri Bakanlığı Aşırılıkla Mücadele Merkezi tarafından alıkonuldu. RUSYA'NIN SALDIRGANLIĞINA KARŞI ÇIKMIŞTI 61 yaşındaki Irina Volodımırova isimli kadının, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına karşı çıkması" gerekçe olarak gösterildi. Rusya Federasyonu İdare Kanunu'nun 20.1.3 maddesi il 20.3.3'ün 1. kısmı uyarınca suçlanan kadın, mahkemeye gönderildi. Rus işgali altındaki Kırım'da yaşayan vatandaşlar, işgalci yönetimin baskısına maruz kalarak, hukuksuz uygulamalarla haksız yere suçlanıyor ve mahkemeye sevk ediliyor. KIRIM'DA RUS ZULMÜ: SİYASÎ TUTSAKLARIN SAYILARI AÇIKLANDI Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği, 19 Kasım 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile Kırım'da Rusya tarafından çeşitli düzmece davalar çerçevesinde alıkonulan siyasî tutuksakların güncel sayılarını duyurdu. Temsilcilik, Rus işgali altındaki Kırım'da 132'si Kırım Tatarı olmak üzere 218 kişinin hukuka aykırı bir şekilde alıkonulduğunu bildirdi. Açıklamada siyasi tutsaklarının 151’i hakkında mahkûmiyet kararının alındığını ve bunlardan 97’sinin Kırım Tatarı olduğu belirtildi. Ayrıca 28'i Kırım Tatarı olmak üzere 43 siyasi tutsağın tutuklu yargılandığı ve 26 kişinin statüsünün belli olmadığı ifade edildi. Ayrıca işgalci Rus yönetiminin 928 kişiyi para cezasına çarptırdığı kaydedildi.

Dört Kırım Tatar siyasi tutsak Rusya'ya sürüldü! Haber

Dört Kırım Tatar siyasi tutsak Rusya'ya sürüldü!

İşgalci Rusya, Kırım'da düzmece suçlamalarla hapse attığı Kırım Tatarlarının vatanlarında kalmasına müsaade etmiyor. Siyasi tutsakların avukatları ve aileleriyle görüşmesine ve cezaevlerinin yakınında destek eylemleri düzenlemesine engel olmak için siyasi tutsakları kasıtlı bir şekilde Kırım'ın dışına sürüyor. İşgalcilerce Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurgulanan sözde davalar çerçevesinde Rus esaretinde bulunan; yurttaş gazeteciler Aziz Azizov ve Rüstem Osmanov ile Memet Lyumanov ve Mustafa Abduramanov'un Rusya'nın Rostov-na-Donu bölgesine götürüldüğü öğrenildi. SİYASİ TUTSAKLARIN DURUŞMASI 25 KASIM'DA GÖRÜLECEK Siyasi tutsak Memet Lyumanov'un eşi Anna Korniyçuk, daha önce Rus işgali altındaki Kırım'ın Akmescit kentindeki cezaevinde kalan siyasi mahkumların Rusya'ya yasa dışı bir şekilde sürüldüğünü duyurdu. Korniyçuk, siyasi tutsakların, Rusya Federasyonu'na bağlı Rostov-na-Donu'daki 1 numaralı tutukevine sevk edildiğini kaydetti.  Öte yandan, Rüstem Osmanov'un eşi Elmaz Osmanova ise, "Genellikle her cuma günü Akmescit'teki duruşma öncesi gözaltı merkezinden kocalarımızdan mektuplar alıryorduk. Bu cuma günü mektup almadık. Dolayısıyla onların büyük ihtimalle sevk edildiğini anladık" ifadelerini kullandı. Siyasi tutsakların ilk duruşması, 25 Kasım 2024 tarihinde Rusya’nın Rostov-na-Donu şehrindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesi gerçekleşecek. KIRIM’DA TOPLU BASKIN: 10 KİŞİ ALIKONULDU Rus işgal güçleri, 5 Mart 2024 sabahı erken saatlerde Bahçesaray ile Canköy kentlerinde yaşayan 10 Kırım Tatarının evinde arama gerçekleştirdi. Aramaların ardından Bahçesaray’da; Memet Lyumanov, Rüstem Osmanov, Mustafa Abduramanov, Aziz Azizov; Canköy’de; Remzi Kurtnezirov, Nariman Ametov, Enver Halilayev, Arsen Kaşka, Ali Mamutov ve Vahid Mustafayev olmak üzere toplamda 10 Kırım Tatarı alıkonuldu. Avukatların verdiği bilgiye göre, işgalciler 10 Kırım Tatarına sözde terör örgütü üyesi olma ve faaliyetlerini düzenleme çerçevesinde suçlamalar yöneltti. Ardından sözde mahkeme sağlık durumu nedeniyle tansiyon hastası ve kısmî felç olan Remzi Kurtnezirov hakkında ev hapsi diğer 9 kişi hakkında ise tutuklama kararı almıştı.

Kırımlı 67 siyasî tutsağın tıbbî bakıma ihtiyacı var! Haber

Kırımlı 67 siyasî tutsağın tıbbî bakıma ihtiyacı var!

Rus işgali altındaki Kırım'da ve Rusya'ya götürülerek haksız yere alıkonulan Kırımlı siyasî tutsaklar cezaevlerindeki yaşam koşulları nedeniyle ciddî hastalıklar geçiriyor.  KIRIMLI 67 SİYASİ TUTSAĞIN TIBBÎ BAKIMA İHTİYACI VAR Ukrayna ZMINA İnsan Hakları Merkezi Proje Yöneticisi Viktoriya Nesterenko, yaklaşık 70 siyasî tutsağın tıbbî bakıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Nesterenko, "Geçen yıl 2 Kırımlı siyasî mahkûmun Rus cezaevinde tıbbî bakım eksikliği nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ZMINA İnsan Hakları Merkezi olarak bu soruna ilişkin bir çalışma yürüttük. Diğer kamu kuruluşlarından ortaklarla birlikte siyasî nedenlerle hapsedilen Kırımlıların bir listesini hazırladık." bilgisini verdi. Nesterenko, Rus cezaevlerindeki yaşam koşulları nedeniyle hasta olan ve acil tıbbî bakıma ihtiyaç duyan 67 Kırımlı siyasî tutsağın listede yer aldığını belirtti. Ayrıca Nesterenko, Kırımlı siyasî tutsakların kronik rahatsızlığa veya kötü koşullar nedeniyle hastalığa maruz kaldığını ancak işgalcilerin siyasi tutsakları tedavi etmediğini belirtti. Nesterenko, Kırım Tatarı tutsaklardan Ruslan Abdurahmanov ve Rüstem Gugurik'in rahatsızlığının ciddi boyutta olduğunu ve acil bir şekilde tedaviye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Bu, hem Ukrayna devlet kurumlarıyla hem de uluslararası toplumla konuştuğumuz son derece olumsuz bir dinamik." dedi. RUSYA, İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DA 218 KİŞİYİ HAKSIZ YERE ALIKOYUYOR Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliğine göre 132'si Kırım Tatarı olmak üzere 218 kişi Rus işgali altındaki Kırım'da düzmece davalar çerçevesinde haksız yere alıkonuluyor. RÜSTEM GUGURİK 40 KİLO VERDİ İşgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde Numan Çelebicihan Taburu Davası çerçevesinde 8 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm edilen Kırım Tatar siyasî tutsak Rüstem Gugurik’in sağlık durumunun kritik olduğu ve 40 kilo zayıfladığı aktarılıyor. 

Viyana'da Haber

Viyana'da "Kırım ve Karadeniz: Sömürgecilik, İşgal ve Yeniden Bütünleşme" konferansı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da IWM Beşeri Bilimler Enstitüsü tarafından "Kırım ve Karadeniz: Sömürgecilik, İşgal ve Yeniden Bütünleşme" başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa; Kırım Tatarlarından Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi, Şefika Gaspıralı Uluslararası Kadın Birliği Başkanı, Volodımır Vernadskıy Tavriya Milli Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu katıldı.  KIRIM'DAKİ RUS İŞGALİ VE UKRAYNA İLE YENİDEN BÜTÜNLEŞMESİ GÜNDEME GELDİ Konferansta; Kırım'daki Rus işgali, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı, işgalin ve savaşın sonuçları konuşuldu. Ayrıca, Doç. Dr. Gayana Yüksel'in verdiği bilgilere göre; konferansta şu konular ele alındı:  Kırım üzerine yeniden bütünleşme ve genel dekolonizasyon (sömürgecilikten kurtulma) bağlamında yapılan araştırmaların gerekliliği; Ukrayna yetkilileri ve toplumunun Kırım'ın yeniden bütünleşmesine hazırlık için yürüttüğü çalışmalar; 1944 yılında Kırım Tatarlarının soykırım ve sınır dışı edilmesinin tarihini incelemenin ve bu olaya Holodomor ve Holokost gibi yirminci yüzyıldaki totaliter rejimlerin suçlarına yaklaştırmanın önemi; Ukrayna'da başlayan genel dekolonizasyon süreci kapsamında Kırım'da yeni bilgi kaynaklarının (araştırma, ders kitapları) oluşturulması ve sürecinin başlatılması.

2024 yılı Mehmet Niyazi Ödülleri sahiplerini buldu Haber

2024 yılı Mehmet Niyazi Ödülleri sahiplerini buldu

Romanya Dobruca'daki Türklerin milli uyanış hareketinin öncü ismi, çalışmaları ile bölgede Vatan Kırım sevgisini yeşerten şair ve öğretmen Mehmet Niyazi, Mecidiye'de düzenlenen törenle anıldı. 16 Kasım 2024 tarihinde düzenlenen ödül törenine üst düzey katılım gerçekleşti. Törene; Türkiye Cumhuriyeti'nin Köstence Başkonsolosu Ozan Çakır da iştirak etti. Mecidiye Müslüman Mezarlığı'nda, Mehmet Niyazi'nin Emel Dergisi kampanyası ile vefatından sonra yaptırılan anıt mezarı başında dua edildi. Daha sonra Mecidiye Şehir Parkı'nda Mehmet Niyazi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine çiçek konuldu. 2024 YILI MEHMET NİYAZİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU Bu kapsamda, Mecidiye Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlendi. Program, Mehmet Niyazi Kültür Derneği Başkanı Erol Murad'ın konuşması ile başladı. Mehmet Niyazi Kültür Derneği Başkanı Yardımcısı Ekrem Gafar'ın moderatörlüğünde yapılan merasimde, Türkiye'nin Köstence Başkonsolosu Ozan Çakır da anlamlı bir konuşma yaptı. Başkonsolos Çakır, ödül alanları kutlarken; Romanya'da Türk soydaşların dillerini ve kültürlerini koruma çabalarını takdirle karşıladıklarını vurguladı. Başkonsolos, Mehmet Niyazi Kültür Derneğine çalışmalarında başarılar diledi. Mehmet Niyazi Ödülleri bu yıl; Romanya'da Çavuşesku rejimi çökerken Bükreş'te Kırım Tatarı Türkolog Prof. Dr. Tasin Cemil öncülüğünde bir araya gelerek Romanya Müslüman Türk Tatar Birliğini kuran ve halen Birliğin Bükreş başkanlığını yapan Mefkure Gafar, Birliğin ilk Genel Sekreteri olan Sabadin Selim ve halen Bükreş Camisi İmamı olarak görev yapan Aziz Osman'a verildi. Bükreş Camisi imamı Aziz Osman'ın katılamadığı törende, Mefkure Gaffar ve Sabadin Selim ödüllerini teslim aldı. Ödül töreni, sanatçı Melia Yusuf'un seslendirdiği Kırım yırları ile sona erdi.

Çubarov: Kırım, Kırım Tatarlarının vatanı ve Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçasıdır Haber

Çubarov: Kırım, Kırım Tatarlarının vatanı ve Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçasıdır

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 13 Kasım 2024 tarihinde yaptığı basın açıklamasında Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta uzlaşmalara ve toprak tavizine izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.   "KIRIM HAKKINDA KIRIM TATAR HALKININ KARARI VE UKRAYNA DEVLETİNİN RIZASI OLMADAN HİÇBİR KARAR ALINAMAZ" 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından, Kırım Tatar halkının, Rus işgaline karşı büyük bir direniş gösterdiğini ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunduğunu anımsatan Başkanı Refat Çubarov, işgalden sonra Rusya'nın, Kırım'da Kırım Tatarlarına yönelik baskı ve zulmünü artırarak, Kırım Tatarlarının yetkili temsil organı olan KTMM'yi "terör örgütü" olarak ilan ettiğini ve faaliyetlerini yasakladığına, ayrıca Yarımada'da insan hakları ihlalleri ve zulmünü sürdürdüğüne dikkat çekti. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamadan barışın sağlanamayacağına ve bunun için uluslararası toplumun tüm desteğinin gerektiğine dikkat çeken Çubarov, KTMM'nin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının bir an önce sona erdirilmesi ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün yeniden tesis edilmesi temelinde adil bir barışın sağlanması için samimiyetle çaba gösterdiğini kaydetti Çubarov açıklamasında ayrıca, "KTMM, Ukrayna Cumhurbaşkanının, Ukrayna Parlamentosunun, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Güçlerinin, Ukrayna'nın devlet egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumaya, yaşamı korumaya, Ukrayna vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini, güvenliğini sağlamaya yönelik tutum ve eylemlerini destekliyor. Rusya Federasyonu'nun Kırım'a ve Ukrayna'nın işgal altındaki diğer topraklarına yönelik toprak tecavüzlerine verilen herhangi bir taviz, beklenen barışı getirmemekle birlikte, aynı zamanda yeni askeri ve siyasi çatışmaların ortaya çıkmasına da neden olacak." ifadelerine yer vedi. KTMM olarak ABD vatandaşlarının ortaya koydukları seçim iradesine saygı duyduklarını ve  Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin 47. Devlet Başkanı olarak seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Çubarov, ABD Kongresinin ve hükûmetinin 26 Temmuz 2018 tarihli Kırım Deklarasyonu'nda yer alan; "ABD, Kremlin'in uluslararası hukuka aykırı olarak zorla ele geçirdiği topraklar üzerindeki egemenlik iddialarını tanımayı reddetme politikasını bir kez daha teyit eder. Müttefikleri, ortakları ve uluslararası toplumla birlikte ABD, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etme girişimini reddetmekte ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü yeniden tesis edilene kadar bu politikayı sürdüreceğini taahhüt etmektedir." cümlelerine atıfta bulundu. KTMM Başkanı Refat Çubarov, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Kırım, Kırım Tatar halkının vatanı ve Ukrayna devletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Buna göre, Kırım Yarımadası'nın toprak bağlılığı, hukuki statüsü, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatının örgütlenmesi hakkında yerli Kırım Tatar halkının kararı ve Ukrayna devletinin rızası olmadan hiçbir karar alınamaz." TRUMP'IN DANIŞMANINDAN ŞOK AÇIKLAMA Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlığına seçilen Donald Trump'ın seçim sürecinde danışmanlığını yürüten Brian Lanza (Bryan Lanza), BBC'ye yaptığı açıklamada,  Trump yönetiminin, Ukrayna'nın Rus işgali altındaki topraklarını geri almasını sağlamaktan ziyade Ukrayna'da barışı sağlamaya odaklanacağını kaydetmişti. Lanza, yeni yönetimin Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'dan (Volodimir Zelenski) “gerçekçi bir barış vizyonu” sunmasını isteyeceğini söylemişti. “Eğer Cumhurbaşkanı Zelenskıy masaya gelir ve ancak Kırım'a sahip olursak barış yapabiliriz derse, bize ciddi olmadığını göstermiş olur” diyen Lanza, “Kırım gitti” ifadelerni kullanmıştı. Lanza, Ukrayna'nın doğusunda işgal edilen bölgelere ilişkin bir ifade kullanmazken Kırım'ın geri verilmesinin gerçekçi olmadığını ve Kırım'ın ait olduğu Ukrayna'ya iade edilmesinin “ABD'nin bir hedefi olmadığını” belirtmişti.

Anife Kurtseitova: Kırım Tatar kültürünü korumak ve dünyaya tanıtmak istiyoruz Haber

Anife Kurtseitova: Kırım Tatar kültürünü korumak ve dünyaya tanıtmak istiyoruz

24 Şubat 2022'de Ukrayna'da başlayan topyekûn Rus saldırıları nedeniyle Kıyiv’den tahliye olmak zorunda kalan ve faaliyetlerine Eskişehir'de devam eden Kırım Ailesi, Kırım Tatar kimliğini ve kültürünü hem korumak hem de tanıtmak için birçok faaliyete imza atıyor. Bu çalışmalar kapsamında Kırım Ailesi’nin hazırladığı en son çalışma “Tarhan” adlı bir klip oldu. Kırım Tatarlarının halk danslarını icra eden Kırım Ailesi ekibi, Kırım Tatar geleneksel kıyafetleriyle oynadığı Tarhan Oyunu'na özel olarak bir klip hazırladı. Kırım Ailesinin kurucusu Anife Kurtseitova, yapılan faaliyetler hakkında Kırım Haber Ajansına (QHA) konuştu. Bu yılın sonunda Kırım Ailesi’nin 10. kuruluş yıl dönümünü kaydedeceğini belirten Anife Kurtseitova, “Topluluğumuzu Kıyiv’de ilk kurduğumuz günden beri ana amacımız, Kırım Tatar dilinin korunması, geliştirilmesi ve halkımızın kültürünün korunmasıdır. Bunun dışında kendimize koyduğumuz ikinci görev halkımızın zengin kültürünü dünyadaki tüm insanlara tanıtmaktır” dedi. KIRIM AİLESİ: TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN HALKIMIZIN YİNE DE VAR OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUZ Savaşa ve evlerinden olmalarına rağmen bu amaçlar doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Kurtseitova, "Tüm zorluklara rağmen halkımızın yine de var olduğunu göstermek istiyoruz. Müzik, halk oyunları tüm bunlar kimliğimizin, kültürümüzün bir parçasıdır. Ve insanlara kültürümüzü tanıtmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Kırım Tatar halk oyununun sadece bir oyun olmadığını belirten Anife Kurtseitova, "Halk oyunumuzdaki benzersiz ritim, diğer halkların müziğinden her zaman çok farklı olan müziğimiz… En zor zamanlarda bile Kırım Tatarlarının kendi için en değerli şeyi yani kültürünü korumak istediğini ve yeni nesillere aktarmak istediğini göstermek istiyoruz. Bu zor günlerde faaliyetlerimizi sürdürerek Kırım Tatarlarının her şeye rağmen ayakta durdurduğunu ve mücadelesine devam ettiğini gösteriyoruz. Halkımız her zaman evine dönmüştür. Kaytarma da geri dönüş demektir. Çocuklarımız ise halkımızın kaybolmayacağının ve her zaman var olacağının simgesidir" ifadelerini kullandı. Kırım Ailesi, Kırım Tatar geleneksel kıyafetleriyle sergilediği Tarhan Oyunu'na özel olarak klip hazırladı. YouTube üzerinden yayımlanan Tarhan Oyunu büyük bir beğeni topladı pic.twitter.com/5qlK5FuWd0 — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) November 5, 2024

Kırım Ailesinden, Tarhan Oyunu'na özel klip Haber

Kırım Ailesinden, Tarhan Oyunu'na özel klip

24 Şubat 2022'de Ukrayna'da başlayan topyekûn Rus saldırıları nedeniyle faaliyetlerine Eskişehir'de devam eden Kırım Ailesi, yeni çalışmalara imza atıyor. Kırım Tatar kültürünü müzik ve halk danslarıyla tanıtmayı ve korumayı amaçlayan Kırım Ailesi, başarılı performansıyla takdir topluyor.  KIRIM AİLESİNDEN TARHAN OYUNU'NA ÖZEL KLİP  Bu kapsamda Kırım Tatar çocuklara dans eğitimi veren Kırım Ailesi, yeni bir klip hazırladı. Kırım Tatarlarının halk danslarını icra eden Kırım Ailesi ekibi, Kırım Tatar geleneksel kıyafetleriyle oynadığı Tarhan Oyunu'na özel olarak hazırladığı klibi yayımladı. YouTube ve resmî sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan özel klip büyük bir beğeni topladı. Kırım Ailesi, Kırım Tatar geleneksel kıyafetleriyle sergilediği Tarhan Oyunu'na özel olarak klip hazırladı. YouTube üzerinden yayımlanan Tarhan Oyunu büyük bir beğeni topladı pic.twitter.com/5qlK5FuWd0 — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) November 5, 2024 Kırım Ailesi tarafından yapılan açıklamada, "Yeni video çalışmamız karşınızda! Kırım Tatar dansı sadece bir beste değil, hepimiz için bir gururdur. Eşsiz kültürümüzün, korunmuş kimliğimizin, gelenek ve adetlerimizin bir ifadesidir. Ve hepimiz için, tarihimizdeki tüm trajik olaylara rağmen kültürümüzün bize ve tüm arkadaşlarımıza ilham vermeye devam ettiğinin önemli bir örneğidir. Kurumumuzun tüm ekibine, tüm öğretmenlerimize ve yetenekli öğrencilerimize teşekkürler." ifadelerine yer verildi.  "KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ EN İYİ ÖRNEK" Kırım Ailesinin kurucusu Anife Kurtseitova, çalışmanın kamuoyu ile paylaşılması sonrasında Kırım Ahber Ajansına (QHA) verdiği özel demeçte, "Savaşa ve işgale karşı kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız da buna en güzel örnek" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.