SON DAKİKA
Hava Durumu

"Daima Bekleyeceğim Balam" başlıklı fotoğraf sergisi ve konferans İstanbul, Gebze, Ankara ve Eskişehir'de!

Emel Kırım Vakfı, mektup kampanyasının ardından yeni bir proje hayat geçirerek, Rus işgali altındaki Kırım'da haksız yere alıkonulan siyasî tutukluları ve insan hakları ihlallerini konu edinen fotoğraf sergisi ve konferans etkinliği tertip edecek. Yakın zamanda Rus esaretinden kurtulan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in konuşmacı olarak katılacağı konferans İstanbul, Gebze, Ankara ve Eskişehir'de icra edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Daima Bekleyeceğim Balam" başlıklı fotoğraf sergisi ve konferans İstanbul, Gebze, Ankara ve Eskişehir'de!

Rus işgali altındaki Kırım’da haksız yere tutuklanan Kırım Tatar siyasî tutsaklara dikkat çekmek için çeşitli çalışmalar yapan Emel Kırım Vakfı, Türkiye’de fotoğraf sergisi ve konferans etkinliği düzenleyecek. 

DAİMA BEKLEYECEĞİM BALAM; İSTANBUL, GEBZE, ANKARA VE ESKİŞEHİR'DE

Emel Kırım Vakfı tarafından tertip edilecek olan “Daima Bekleyeceğim Balam” başlıklı fotoğraf sergisi ve konferans etkinliği 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul, Gebze, Ankara ve Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 80. ve Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 10. seneidevriyesinde gerçekleştirilecek olan programın ilki 5 Ekim 2024 tarihinde saat 14.00’te İstanbul'daki Türk Dünyası Araştırmaları Vakfının Genel Merkezi’nde icra edilecek.

RUS ESARETİNDEN KURTULAN NARİMAN CELAL KONUŞMACI OLACAK

Fotoğraf sergisinde işgalci Rus yönetimi tarafından haksız yere alıkonulan 16 Kırımlı siyasî tutuklunun annesi yer alacak. Ayrıca konferansta yakın zamanda Rus esaretinden kurtulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, KTMM Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Ukrayna ZMINA İnsan Hakları Merkezi Proje Yöneticisi Victoria Nesterenko ile Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Temsilcisi Elvin Kadırov konuşmacı olarak yer alacak.

KIRIM YİĞİTLERİNDEN RUS HAKİMLERİNE MARŞI OKUNACAK

Etkinlik kapsamında Rus hapishanelerinde tutuklu bulunan Kırım Tatar esirlerinin yazmış olduğu, “Kırım Yiğitlerinden Rus Hakimlerine” isimli marş, Türk dünyasının müzisyenlerinden Bünyamin Aksungur tarafından seslendirilecek.

Aynı program, İstanbul’un ardından 6 Ekim 2024 tarihinde Kırım Derneği Gebze Şubesi’nin ev sahipliğinde Gebze Ticaret Odasında, 9 Ekim’de Kırım Derneği Genel Merkezinin ev sahipliğinde Ankara'da, 10 Ekim’de ise Eskişehir'de icra edilecek. Konferans, Eskişehir Kırım Derneğinin ev sahipliğinde 19.30'da Taşbaşı Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da, fotoğraf sergisi ise 11 Ekim’de Eskişehir Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Müzesi’nde olacak.

MEKTUP KAMPANYASININ ARDINDAN FOTOĞRAF SERGİSİ PROJESİ

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, İnsan Hakları Günü’nün yıl dönümü olan 10 Aralık 2023 tarihinde haksız yere alıkonularak Rus esaretinde kalan Kırım Tatarlara yönelik olarak mektup kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyanın 2. aşaması olarak söz konusu insan hakları ihlallerini konu edinen bir fotoğraf sergisi ve konferans etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Emel Kırım Vakfı tarafından paylaşılan bilgide şu ifadeler yer aldı:

18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü'nün 80. yılında “Daima bekleyeceğim, balam!” adlı fotoğraf sergisi projesi, modern Rusya'nın adalet ve özgürlük kavramlarına yabancı olması nedeniyle kalpleri kırılan, sağlıkları bozulan ve huzurları ellerinden alınanların hikâyelerini anlatmak için hazırlandı. Fotoğraflardaki her bir kadın, çocuğu güvenlik güçleri tarafından elinden alındığı anda hayatı durmuş bir siyasî mahkûm annesidir.

Bunlar büyük acı ve adaletsizlikler, ailenize, vatanınıza ve halkınıza duyduğunuz sınırsız sevgi hakkındaki hikayelerdir. İyiliğin zaferine olan inanç hakkında hikâyeler...

KIRIM'DA 132'Sİ KIRIM TATARI OLMAK ÜZERE 218 SİYASî TUTSAK BULUNUYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Temsilciliği’ne göre, şu anda Rus işgali altındaki Kırım’da 132’si Kırım Tatarı olmak üzere siyasî tutuklular listesinde 218 kişi bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.