SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin Ürümçi'deki soykırım politikasını örtbas etme zirvesi düzenledi!

Çin yönetimi, işgal altındaki Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleri ve Uygur Soykırımı konusundaki uluslararası dikkati dağıtmak amacıyla Ürümçi'de zirve düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin Ürümçi'deki soykırım politikasını örtbas etme zirvesi düzenledi!

Çin yönetimi işgal ettiği Doğu Türkistan'da 17 Ekim 2024 tarihinde 6. Dünya Medya Zirvesi düzenledi. Zirve uluslararası medyanın dikkatini çekti. Üç gün süren etkinliğe 208 tanınmış medya kuruluşundan 500'den fazla katılımcı katıldı. Zirve, Çin'in resmi haber ajansı Xinhua ve Çin'in yerel işgal hükûmeti tarafından "Yapay Zeka ve Medya Değişimi" temasıyla düzenlendi.

İNSAN HAKLARI ENDİŞELERİ

Zirvenin Ürümçi'de gerçekleştirilmesi, Çin'in bölgedeki insan hakları ihlalleri konusundaki uluslararası eleştirileri artırdı. Uzmanlar, bu etkinliğin amacının, Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine ve Uygur Soykırımına olan dikkati dağıtmak olduğunun altını çiziyor. Komünizm Mağdurlarını Anma Vakfı Çin Araştırma Direktörü Adrian Zenz, bu durumun Doğu Türkistan'ı modern teknoloji ve gelişim tartışmalarının merkezi haline getirme çabası olarak değerlendirildiğini ifade ediyor.

Zenz, Doğu Türkistan'daki yerel işgal yönetiminin ekonomik kalkınmaya ve teknoloji modernizasyonuna odaklandığını belirtti. Bu durum, Çin'in sözde "aşırılıkla mücadele" politikasının bir parçası olarak görülüyor. 

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ DEVAM EDİYOR

Doğu Türkistan'da, Uygur ve diğer Türk kökenli Müslüman millete yönelik ciddi insan hakları ihlalleri rapor ediliyor. 2017'den bu yana, 3 milyondan fazla Doğu Türkistan Türkünün sözde "yeniden eğitim merkezlerinde" tutulduğu BM raporlarında açıkça dile getiriliyor.

Öte yandan ABD, bu durumu "soykırım" olarak nitelendirerek ilgili Çinli yetkililere yaptırım uyguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.