SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Parlamentosu üyelerinden Çin'e tepki: Tohti'yi serbest bırakın!

Uygur Türkü akademisyen ve aktivist Prof. Dr. İlham Tohti'nın haksız yere müebbet hapis cezasına çarptırılmasının 10. yılında Avrupa Parlamentosu üyeleri Brüksel'de Tohti'nın derhal serbest bırakılması için güçlü bir çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Parlamentosu üyelerinden Çin'e tepki: Tohti'yi serbest bırakın!

Avrupa Parlamentosu üyeleri, Uygur Türkü akademisyen ve aktivist Prof. Dr. İlham Tohti'nın haksız yere müebbet hapis cezasına çarptırılmasının 10. yılı münasebetiyle önemli bir çağrıda bulundu. 24 Eylül 2024 tarihinde Brüksel'de bir araya gelen 20'den fazla Avrupa Parlamentosu üyesi, Tohti'nın derhal ve koşulsuz serbest bırakılması için Çin'e çağrı yaptı.

ULUSLARARASI DAYANIŞMA VURGUSU

Avrupa Parlamentosu üyeleri, Çin’in uyguladığı baskılara dikkat çekerek dünya kamuoyuna Uygur Türkü akademisyenin özgürlüğü için harekete geçme çağrısında bulundu. Avrupa Parlamento üyelerinden Raphael Glucksmann, Engin Eroglu ve Miriam M. Leksmann tarafından düzenlenen buluşmada, Tohti'nın serbest bırakılması için gerekli diplomatik adımların atılması gerektiği vurgulandı.

 "DAHA FAZLA ÇABA GÖSTERİLMELİ"

Münih'ten Brüksel'e gelen İlham Tohti İnisiyatifi Kurucu Başkanı Enver Can, Avrupa Parlamentosuna yeniden seçilen üyelerle tanışarak, destek verenlere teşekkür etti. Can, "Tohti’nın özgürlüğü için uluslararası düzeyde yürütülen çabaların artırılması elzemdir. Avrupa Parlamentosu üyelerinin desteği bu mücadelede büyük önem taşıyor." dedi.

Can, ayrıca uluslararası toplumu daha aktif bir rol almaya çağırarak, "Daha fazla diplomatik girişimle Tohtı'nın serbest bırakılması sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.