SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Belarus topraklarına nükleer silah konuşlandıracak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2023 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Belarus topraklarına nükleer silah konuşlandıracak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rus propaganda medyası Rossiya-24 televizyon kanalına verdiği röportajda, Ukrayna'daki savaş gündemi başta olmak üzere çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Putin, Batılı ülkelerin Rus işgal saldırılarına direnen Ukrayna'ya silah sevk etmesinin Rusya için tehdit oluşturduğunu öne sürerek "Çatıştığımız ülkeye silah sevkiyatı yapıldığında bu, gerçekten tehdittir." dedi.

Rusya'da askeri sanayi üretiminin çok hızla geliştiğini iddia eden Rusya Devlet Başkanı, Batı'nın Ukrayna'ya sevk etmeyi planladığı silah miktarından aynı sürede 3 kat daha fazla top mermisi üretmeyi planladıklarını söyledi. AA'nın aktardığı habere göre Putin, İngiltere'nin Ukrayna'ya zayıflatılmış uranyumlu mühimmat sevk edeceği ve bunun radyasyon açısından tehlikeli olmadığı yönündeki açıklamasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu, doğru değil. Bunlar, kitle imha silahları değil. Bu, bir gerçek ancak uranyumlu mühimmat, radyasyon tozu oluşturuyor. Bu anlamda elbette bunlar tehlikeli silahlardır."

RUSYA'DAN TEHDİT

Tehlikeli olduğunu savunduğu silah ve mühimmatın kendilerinde mevcut olduğunu itiraf eden Putin, tehditvari ifadelere yer vererek "Rusya, buna yanıt verebilecek kapasiteye sahip. Bizde bu tür mühimmattan yüz binlerce var. Biz bunları şimdilik kullanmıyoruz." şeklinde konuştu.

RUSYA, BELARUS'A TAKTİK NÜKLEER SİLAH YERLEŞTİRECEK

Vladimir Putin, NATO'nun başka ülkelere taktik nükleer silah yerleştirdiğini ileri sürerek kendilerinin de Belarus'a söz konusu silahı yerleştirecekleri söyledi.

Putin, "Batı, bunu onlarca yıldır yapıyor. Onlar, çoktan müttefik ülkelerde, NATO ülkelerinde ve Avrupa'da kendi taktik nükleer silahını yerleştirdi. Bu silah, Almanya, Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya ve Yunanistan'da yerleştirilmiş durumda. Yunanistan'da bu silahın deposu var. Belarus ile aynısını yapacağımıza anlaştık. Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız." diye konuştu.

Putin, bunun için de Belarus uçaklarının yeniden donatılması konusunda yardımcı olduklarını belirterek bu uçaklardan 10 tanesinin taktik nükleer silah kullanmak için hazır olduğunu kaydetti.

Ayrıca Belarus'a "İskender" yüksek hassasiyetli füze sistemlerini teslim ettiklerini akataran Putin, söz konusu sistemlerin de taktik nükleer silahla donatılacağının altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.