SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan, Rus ordusuna mayın temin ediyor!

Ermenistan'ın işgalci Rusya'ya mayın tedarik ettiği ortaya çıktı. Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna topraklarında görülen mayınların, işgal altındaki Kırım'da bulunan Ermeni diasporası ile ilgili olabileceği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan, Rus ordusuna mayın temin ediyor!

Karşı taarruzun başlamasıyla beraber, işgalci Rus ordusu ile Ukrayna arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Karşı taarruzun yavaş ilerlemesine neden olarak, işgalci Rus ordusunun cephenin büyük bir çoğunluğunu mayınlı arazilere çevirmiş olması gösteriliyor. Rus işgalindeki Kırım'daki Ermeniler dahil olmak üzere Ermeni diasporasının, Rusya'ya bu mayınları tedarik ettiği iddia edildi.

Ukraynalı askeri uzman Aleksander Kovalenko, 17 Ağustos 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’nın mayın temizleme çalışmaları sırasında Ermeni yapımı E-001 anti-personel mayını bulduğunu açıkladı.

KARABAĞ'DA DA BENZER MAYINLAR GÖRÜLMÜŞTÜ

Aleksander Kovalenko, Karabağ’da da buna benzer bir mayın türünün görüldüğünü ifade etti. Kovalenko, “Ama hemen sonuca varmak için acele etmeyelim. Bu aşamada, bu mayınlardan kaçının Rus işgalciler tarafından kullanıldığını ve genel olarak onlara nasıl ulaştığını söylemek zor. Gizli yollardan teslim edilmiş olabilir" açıklamasını yaptı.

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DA DA ERMENİ DİASPORASI İŞGALCİLERLE YAKIN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE!

Kovalenko, işgal altındaki Kırım’da bulunan Ermeni diasporasının işgalcilerle yakın işbirliğinde olduğuna dikkat çekerek, “Geçici olarak işgal edilen Kırım'da Ermeni diasporasının temsilcileri işgalcilerle yakın işbirliği içindedir. Kırım Gönüllüler Birliği Başkanı Armen (Samvel) Martoyan, 44 gün süren savaş sırasında Karabağ'ı bile ziyaret etmiş ve gönüllüleri savaşa göndermişti" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.