SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan, savaşı destekleyen Rus sanatçıların katıldığı festivali iptal etti

Azerbaycan ve Kazakistan’dan sonra Özbekistan da Rus propagandasını yayan müzik festivaline izin vermedi. Savaş suçlusu Putin'i destekleyen sözde sanatçıların sahne aldığı konser festivali iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan, savaşı destekleyen Rus sanatçıların katıldığı festivali iptal etti

Özbekistan, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı destekleyen Rus sanatçıların sahne alacağı bir müzik festivalini iptal etti. 

"Z-taburu" veya "Putin yanlısı çete" olarak adlandırılan Rus sanatçıların sahne alacağı "Jara (Sıcak)" Rus müzik festivalinin, Azerbaycan ve Kazakistan’da yasaklanmasının ardından 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Taşkent’te yapılması planlanıyordu. Ancak, Rus sanatçılarının savaşa destek veren açıklamaları nedeniyle Özbekistan festival organizasyonunu iptal etme kararı aldı.

FESTİVAL, RUS SANATÇILARIN SAVAŞ YANLISI TUTUMU NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Özbekistan’ın bilet rezervasyon servisi iTicket temsilcisi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Festival, Rus şarkıcıların katılımı ve onların sosyal medyada yaptığı açıklamaları nedeniyle iptal edildi." denildi.

Festivalin resmi sosyal medya sayfası kaldırıldı. Taşkent polisi, etkinliğin Ukrayna’ya karşı başlatılan savaşa destek veren Rus sanatçılarının katılımı nedeniyle Özbekistan İçişleri Bakanlığı talimatı üzerine iptal edildiğini bildirdi.

RUS PROPAGANDASINI YAYAN FESTİVAL PROTESTO EDİLDİ

Birçok Özbekistan vatandaşı “Jara” Festivalinin yapılmasına karşı çıkmıştı. Özbekistanlı aktivist Mirzayör Erkinov, Kremlin yönetimine destek veren Rus sanatçılarının katılacağı festivali boykot etme çağrısında bulunmuştu. Özbekistanlı aktivistler festivali protesto ederek sosyal medyada #StopKremlinPropaganda ve #StopRussianPropaganda etiketleri ile paylaşımlar yapmıştı.

Öte yandan, festivalin kurucularından biri olan Grigoriy Leps, Ukrayna'ya karşı savaşı alenen desteklediği ve işgal altındaki topraklarda konserler verdiği için AB'nin yaptırım listesine dahil edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.