SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Savuma Bakanı Güler, ortak tatbikatı takip etmek için Bakü'ye gitti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Mustafa Kemal Atatürk-2023" tatbikatını izlemek ve ikili temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Milli Savuma Bakanı Güler, ortak tatbikatı takip etmek için Bakü'ye gitti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler resmi ziyaret kapsamında Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye geldi. Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Güler’in "Mustafa Kemal Atatürk-2023" tatbikatını izlemek ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere Bakü'ye geldiğini bildirdi.

Bakan Güler, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Valiyev ve Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı tarafından karşılandı.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 2023" TATBİKATI DEVAM EDİYOR

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen "Mustafa Kemal Atatürk-2023" ortak taktik tatbikatı 23 Ekim 2023 tarihinde başladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, tatbikatın Bakü, Nahçıvan ve işgalden kurtarılan Karabağ bölgesinde gerçekleşeceğini bildirdi. Bakanlık, tatbikata çeşitli birliklerden toplamda 3 bin personelin katıldığını aktardı. Tatbikatta her iki ülkeden 130 adet zırhlı araç, 100 adet topçu aracı ve 20'den fazla uçağın yanı sıra mühendislik teçhizatı ve küçük botlar da görev alıyor.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'DAN ORTAK TATBİKAT 

Eğitimde, modern muharebe yöntemlerinin kullanılması ve çeşitli birliklerin operatif stratejisinin askerî operasyonlarda uygulanması, etkileşimli olarak faaliyetlerinin düzenlenmesi, nehirler üzerinde geçiş açmak amacıyla duba köprüleri inşa edilmesi ve konvansiyonel düşmanın derinliklerine çıkarma yapılması gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.

"Mustafa Kemal Atatürk-2023" ortak taktik tatbikatında, birliklerin etkileşimi sırasında muharebe koordinasyonunun sağlanması, yönetimin iyileştirilmesi, deneyim paylaşımı ve personelin profesyonelliğinin artırılmasına odaklanılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.