SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'dan tutukevinde Kırım Tatarlarına işkence!

Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rus işgali altındaki Herson ve Zaporijjya bölgelerinde alıkonulan Ukrayna vatandaşlarının, Kırım’daki tutukevlerinde işkencelere maruz kaldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'dan tutukevinde Kırım Tatarlarına işkence!

Rus işgal güçleri, Kırım’daki baskılarına devam ediyor. 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı geniş çaplı saldırı başlatarak Herson ve Zaporijjya bölgelerini kontrol altına alan işgalciler başta Kırım Tatarları olmak üzere bölgede yaşayan aktivistleri hedef aldı.

KIRIM TATARLARINA İŞKENCE!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rus işgali altındaki Herson ve Zaporijjya bölgelerinde alıkonulan Ukrayna vatandaşlarının Kırım’daki tutukevlerine sevk edildiğini ve orada işkencelere maruz bırakıldığını anlattı.

RUS İŞGALCİLER KIRIM'DA BASKILARA DEVAM EDİYOR

Alıkonulanlar arasında birçok Kırım Tatarının da yer aldığını belirten Bariyev, işgalcilerin Akmescit’te (Simferopol) ikinci bir tutukevi inşa ettiğini ve yeni işgal edilen Ukrayna bölgelerinden getirilen insanları ayrı bloktaki hücrelerde tuttuğunu aktardı. Bariyev, “Yani bu insanlar ayrı hücrelerde tutuluyor, işkence görüyorlar ancak haklarında hiçbir bilgi yok” dedi.

Bariyev tutukevinde alıkonulan bazı insanların gördükleri işkencelerden dolayı kendi isimlerini bile açıklamaya korktuğunu aktardı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.