SON DAKİKA
Hava Durumu

5. Kırım İnciri Edebiyat Yarışması için eser kabulü başladı

Ukrayna’da bu yıl Kırım İnciri Edebiyat Yarışması'nın beşincisi düzenlenecek. Şair, yazar ve çevirmenler için düzenlenen yarışma için eserler, 28 Şubat 2023 tarihine kadar kabul edilecek. Yarışmadaki en iyi eserler kitap olarak yayımlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
5. Kırım İnciri Edebiyat Yarışması için eser kabulü başladı

Ukrayna’da şair, yazar ve çevirmenler için düzenlenen Kırım İnciri Edebiyat Yarışması bu yıl beşinci defa gerçekleştirilecek. Kırım Tatar aktivist, insan hakları savunucusu, Ukrayna Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Alim Aliyev’in girişimi ile 2018 yılında başlatılan Kırım İnciri Edebiyat Yarışması'nın amacı; Kırım Tatar dili ve edebiyatının yayılmasını ve gelişmesini teşvik etmek, Ukrayna edebiyatında Kırım ve Kırım Tatarları konusunu gündeme getirmek, Kırım Tatarca ile Ukraince karşılıklı çevirilerin ortaya çıkmasını teşvik etmek olarak açıklanmıştı.

Alim Aliyev, bugün sosyal medya üzerinden 5. Kırım İnciri Edebiyat Yarışması için eser kabulüne başlandığını duyurdu. Eserlerin 28 Şubat 2023 tarihine kadar kabul edileceğini belirten Aliyev, bu sene yazarların 7 dalda yarışacağını aktardı. Yarışmadaki kategoriler şu şekilde olacak:

Ukrain dilinde Kırım hakkında düz yazı (nesir), 

Kırım Tatar dilinde düz yazı (konu kısıtlaması yok), 

Ukraynaca veya Kırım Tatar dillerinde Kırım hakkında makale yazımı;

Ukrain dilinde Kırım hakkında şiir, 

Konu kısıtlaması olmaksızın Kırım Tatar dilinde şiir, 

Ukrain dilinde Kırım hakkında veya konu kısıtlaması olmaksızın Kırım Tatar dilinde çocuk eseri (düz yazı veya şiir),

Edebi eserin Kırım Tatarcadan Ukrainceye veya Ukrainceden Kırım Tatarcaya çevirisi.

YARIŞMADA YAŞ SINIRLAMASI YOK

Yarışmaya sosyal medya dahil daha önce hiç yayımlanmayan eserlerin kabul edildiği belirtilen açıklamada, “Yaş, cinsiyet, din veya vatandaşlık kısıtlaması yoktur.” denildi.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin qirim.inciri@gmail.com elektronik posta adresine eserlerini doc, docx, rtf, odt, txt formatlarından birinde ekli bir dosya halinde göndermesi gerektiği belirtildi.

Yarışmaya gönderilen eserler sekiz Ukraynalı ve Kırım Tatar yazar, edebiyat eleştirmeni, gazeteci tarafından değerlendirilecek. Yarışma kapsamında seçilecek en iyi eserler bir kitap şeklinde yayımlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.