SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD aralarında Rusya, Çin, Özbekistan ve BAE'nin olduğu ülkelerde 130 şirkete yaptırım uyguladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), işgalci Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar kapsamında Rusya, Çin, Özbekistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli 130 şirkete yaptırım uyguladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD aralarında Rusya, Çin, Özbekistan ve BAE'nin olduğu ülkelerde 130 şirkete yaptırım uyguladı

ABD, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişiminde yaptırımları aşmaya çalışan 12 Rus şirketi ve 1 Özbek şirketine yaptırım uyguladı. ABD Ticaret Bakanlığının 2 Kasım 2023 tarihinde bildiriğine göre, aralarında Çin ve BAE'nin de bulunduğu devletlerden 130 firma ve iş insanını da yaptırım listesine aldığını açıkladı.

YAPTIRIM RUSYA'YA YARDIM EDEN ÜÇÜNCÜ TARAF FİRMALAR VE KİŞİLERİ HEDEF ALIYOR

Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından uygulanan yaptırımlar, işgal alanında ihtiyaç duyulan ekipmanın tedarikinde Rusya'ya yardım ettiği iddia edilen tedarikçi ve nakliyeciler gibi üçüncü taraf firmalar ve kişileri hedef alıyor. Yaptırım uygulanan bu şirketlerin insansız hava araçlarının alım, üretim ve satışıyla uğraştığı belirtiliyor.

BAE RUSYA İÇİN KARA PARA AKLIYOR

Yaptırım listesine alınan Çin merkezli firmaların ismi belirtilmezken, havacılık ekipmanları, veri alım makinelerini tedarik ve sevk ettiği iddia edilen BAE merkezli ARX Financial Engineering Ltd'nin yaptırım listesinde olan Rusya merkezli VTB Bank'tan gönderilen Rus rublesini ABD dolarına çevirme konusunda rol oynaması gerekçe gösterildi.

ÖZBEKİSTAN'DAN BİR ŞİRKET LİSTEYE DAHİL EDİLDİ

Özbekistan'daki elektronik ve telekomünikasyon ekipmanlarının ve bunlara ait yedek parçaların toptan ticareti yapan Mvizion LLC de ABD'nin yaptırımlar listesine dahil edildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.