SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna'nın çok sayıda F-16 savaş uçağına ihtiyacı var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus saldırılarına karşı direnen Ukrayna müttefiki ülkelerin vaatlerinin geciktiğini söyledi. Öte yandan Zelenskıy Ukrayna'nın çok sayıda F-16 savaş uçağına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna'nın çok sayıda F-16 savaş uçağına ihtiyacı var

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimine karşı Ukrayna birlikleri direniş göstermeye devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) cephedeki sıcak çatışmada olan Ukrayna birlikleri ve Avrupa müttefiki ülkelerin silah tedariki hakkında değerlendirmede bulundu.

Birleşik Krallık merkezli basın servisi Reuters'a 20 Mayıs 2024 tarihinde demeç veren Cumhurbaşkanı Zelenksıy, Harkiv'de yeni bir Rus saldırısı başladığını ve Donbas bölgesindeki çatışmaların arttığını kaydetti. Bölgedeki durumun bir hafta önce çok daha zor olduğunu söyleyen Zelenskıy, durumun şu anda kontrol altında olduğunu belirtti. 

BATI SİLAH DESTEĞİNİ GECİKTİRİYOR

Öte yandan Batı ülkelerinin askerî desteğine değinen Zelenskıy, "Bizim ve daha sonra herkesin birlikte verdiği her karar yaklaşık bir yıl gecikiyor. İki adım geri, bir adım ileri atıyoruz. Bu yüzden paradigmayı biraz değiştirmemiz gerekiyor. Biz hızlı olduğumuzda geride kalıyorlar. Sonra bir boşluk oluyor, yardım paketleri 6-8 ay kadar gecikiyor. Bizim zafere ulaşacak şekilde yürümemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.  Batı silahlarının Rus topraklarında kullanılmadığını dile getiren Zelenskıy, teçhizatların dikkatli kullanılması gerektiğinin altını çizdi. 

Savaş sonunda Zelenski'nin halkı ile hesaplaşması gerekebilir - Son Dakika  Dünya Haberleri | NTV Haber

"ÇİN'İN ZİRVEYE KATILARAK KİMİN SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTEDİĞİNİ GÖRMESİ LAZIM"

Zelenskıy, 15-16 Haziran 2024 tarihinde İsviçre'nin Lecornue kentinde gerçeleşecek olan Barış Zirvesi hakkındaki değerlendirmelerini de ifadelerine ekledi. Zelenskıy, Çin hükûmetinin söz konusu zirvede olması gerektiğini aktararark, "Çünkü prensipte kimin savaşı bitirmek istediği, kimin Rusya Federasyonu ile güçlü ilişkileri sürdürmek istediği bu zirveden sonra netleşiyor. Rusya neden işin içinde değil? Çünkü her şeyi engelliyorlar, her şeyi sabote edecekler, savaşı bitirmeye yönelik şu veya bu planı bir ültimatom olarak gösterene kadar rahat durmayacaklar.Tüm ülkeleri dahil etmek sadece siyasetle ilgili değil. Bu, onlar (Rusya) üzerindeki siyasi etki ve baskıyla da ilgili" yorumunda bulundu.

Barış Zirvesi'ne Rusya, Rusya'nın en büyük iki müttefiki Belarus ile Çin'in katılmayacağı bildirildi.

UKRAYNA'NIN ÇOK SAYIDA F-16 SAVAŞ UÇAĞINA İHTİYACI VAR

Öte yandan Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna topraklarında 300 adet uçak kullandığını ancak Ukrayna'nın da direniş sağlamak için 120 ile 130 arasında F-16 savaş uçağına ihtiyacı olduğunu aktardı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.