SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Büyükelçiliği kapılarını açtı

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna Derneği tarafından 29 Haziran'da Açık Kapı Günü etkinliği icra edildi. Büyükelçiliğin ev sahipliğinde düzenlenen programda çeşitli etkinliklerle Ukrayna kültürü tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 01:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 01:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Büyükelçiliği kapılarını açtı

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna Derneği ortaklığında 29 Haziran 2024 tarihinde Açık Kapı Günü etkinliği düzenlendi. Programa ev sahipliği yapan Büyükelçilik, saat 16.00 itibarıyla başlayan çeşitli etkinliklere yer verdi. Etkinlikte, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinin hizmete açılan yeni binası ile Ukrayna’nın müzik, dans, yemek, kıyafet gibi kültürel unsurları tanıtıldı.

Rus saldırılarına karşı mücadele eden Ukrayna ordusuna bağışlanmak üzere tertip edilen kermeste Ukrayna yemekleri, Ukrayna’nın geleneksel deseni vışıvankalı gömlekler ve Ukrayna kültürünü yansıtan pek çok hediyelik ürünler stantlarda satışa sunuldu. Program kapsamında yer verilen Ukraynalı sanatçıların fotoğraf ve resim sergileri ise büyük ilgi uyandırdı.

Etkinliğin açılış konuşmaları Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar) ve Ukrayna Derneği Başkanı İrına Amberkütükoğlu tarafından yapıldı. Misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Büyükelçi Bodnar, Ukrayna’daki savaşın devam ettiğine dikkat çekerek, “Bugünkü etkinlikte Ukrayna devletinin, Ukrayna halkının ve Ukrayna kültürünün yaşadığını bir kez daha göstereceğiz.” dedi.

Ukrayna Derneği Başkanı Amberkütükoğlu ise Büyükelçilik binasının Ukrayna toprağı olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, “Mavi sarı Ukrayna bayrağı burada nasıl dalgalanıyorsa eminim ve inanıyorum ki, yakın zamanda Rusya tarafından işgal edilmiş Ukrayna topraklarında da aynı şekilde dalgalanacak. Yaşasın Ukrayna, yaşasın Ukrayna kahramanları!” ifadelerini kullandı.

Çocuklara özel olarak düzenlenen eğlenceli aktivitelerin yanı sıra yeni Ukrayna Büyükelçiliği binasında tanıtım turu düzenlendi.  Ardından Ukraynalı yazar, oyuncu ve TV sunucusu Antin Muharskıy, misafirlere “Rusphop” ve “Kistyak z Çernobil” isimli kitaplarını imzaladı. Program kapsamında davetliler, Ukrayna çiçek yapımı atölyesine katıldı. Ukrayna Derneği müzik ve danslarla katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Müzik ve Halk Dansları Topluluğu “Cıyın Ansambli" tarafından icra edilen geleneksel Kırım Tatar oyunu Çoban Oyunu ve Çibörek Oyunu ise izleyenlerin beğenisini topladı.

Etkinlik, “Nazik Ukraynalaşma” programı kapsamında Orest Liyutıy Konseri ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.