SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, barış için eylem planı geliştirecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ateşkes çağrılarına yanıt veremeyeceğini ve kasım sonuna kadar Ukrayna olarak barış için bir eylem planı geliştireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, barış için eylem planı geliştirecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Japonya merkezli devlet kamu yayıncılığı kuruluşu NHK’ye 27 Temmuz 2024 tarihinde röportaj verdi. Zelenskıy röportajda, savaşın adil bir şekilde sona ermesi için Ukrayna'ya desteğin ve Rusya'ya baskının sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek "Sabır, Ukrayna'ya destek  ve Rusya'ya diplomatik baskı, bunlar savaşın adil bir şekilde sona ermesi için üç faktördür. ABD ve Avrupa ülkeleri birliği korursa, bu ek bir baskı oluşturacak ve Moskova'ya hiçbir şansının olmadığını gösterecek."  dedi.

Zelenskıy, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü konularında detaylı görüşmelere başlayacağını ve kasım ayı sonuna kadar barış için bir eylem planı oluşturacağını aktardı. Ayrıca Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırılarını devam ettirmesi durumunda ateşkes çağrılarına yanıt veremeyeceklerini belirtti. 

“TRUMP UKRAYNA HAKKINDA BİR ŞEYLER ÖĞRENMEK İSTERSE GELİP KENDİSİ GÖREBİLİR”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, eski ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkilere değinerek "Sayın Trump Ukrayna hakkında bir şeyler öğrenmek isterse gelip kendisi görebilir veya bana sorabilir. Ekibiyle iletişim halindeyiz. Trump, bana herhangi bir sorum olduğunda bana ulaşabileceğini ve telefon numarasının bende olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA İLE GÜVENLİK İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALAYAN İLK NATO ÜYESİ OLMAYAN ÜLKE”

Japonya'nın desteğinin önemini vurgulayan Zelenskıy, "Japonya Yedili Grubun temsilcisidir ve bize ekonomik, insani ve teknik destek sağlamıştır. Çok hızlı bir şekilde yardımımıza yetiştiler. Ukrayna ile güvenlik iş birliği anlaşması imzalayan ilk NATO üyesi olmayan ülkeydi." dedi.

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ

Ukrayna Barış Zirvesi, 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde İsviçre’nin ev sahipliğinde gerçekleşmişti. Zirve, 101 ülke ve uluslararası örgütün katılımıyla yapılmıştı. İsviçre'de tertip edilen zirvenin ardından sonuç bildirisi yayımlanmıştı. Zirveye katılım sağlayan çok sayıda ülke gıda güvenliği, enerji ve nükleer güvenliği ile savaş esirleri konusundaki karar doğrultusunda mutabık kalmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı  İgor Jovkva (Ihor Jovkva), Ukrayna'nın bu yıl sonundan önce ikinci Barış Zirvesi'ni düzenlemeyi planladığını belirtmişti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ise Rusya temsilcilerinin ikinci Barış Zirvesi'nde hazır bulunması gerektiğini söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.