SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna’ya ait tahıl ürünlerini çalmaya devam ediyor!

Rus işgal güçleri, demiryolu ile işgal altındaki Zaporijjya bölgesinden Kırım’a tahıl taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna’ya ait tahıl ürünlerini çalmaya devam ediyor!

Rus işgal güçleri, ele geçirdikleri bölgelerde Ukrayna’ya ait buğday ve tahıl ürünlerini çalmaya devam ediyor. İşgal altındaki Zaporijjya bölgesinden Kırım’a tahıl taşıyan tren, 28 Şubat sabah saatlerinde kameralara yakalandı.

Kırım Rüzgarı (Krımskiy Veter) telegram kanalında yapılan açıklamada, “İşgalciler tahılı vagonlarla Zaporijjya bölgesinden Kırım’a taşıyor. Sabah saatlerinde 30’dan fazla vagondan oluşan tren, işgal altındaki Zaporijjya’dan Kırım’a doğru ilerliyordu.” ifadeleri kullanıldı.

Benzer vagonların Aralık 2022’de işgal altındaki Berdyansk’ta da görüldüğü belirtilerek işgalcilerin, limandaki tahıl depolarını boşalttıkları aktarıldı.

İşgalcilerin verilerine göre Zaporijjya bölgesinde geçen sene 3,5 milyon ton tahıl mahsulü toplandı. Ukrayna’ya ait tahılı işgalciler, deniz yoluyla üçüncü ülkelere ihraç ediyor.

UKRAYNA, DÜNYANIN EN BÜYÜK 5’İNCİ BUĞDAY İHRACATÇISI

Yaklaşık yüzde 70’i verimli topraklarla kaplı olan Ukrayna’nın 32 milyon hektarlık ekilebilir araziye sahip olduğu belirtiliyor. Bu oran, tüm Avrupa Birliğindeki (AB) ekilebilir arazinin 3’te 1’ine tekabül ediyor.

Öte yandan Ukrayna’nın, dünyanın en büyük 10 tahıl ihracatçısından biri olduğu belirtiliyor. Yüzyıllardır önemli bir buğday üreticisi konumunda olan ve Avrupa’nın “ekmek sepeti” olarak da adlandırılan Ukrayna, dünyanın en büyük 5’inci buğday ihracatçısı olarak ön plana çıkıyor. Ukrayna’nın, Rusya tarafından saldırıya uğraması nedeniyle dünyadaki buğday fiyatları 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.