SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın nükleer silahları, NATO ülkelerinin sınırında!

Rusya'nın Minsk Büyükelçisi Boris Gryzlov dün yaptığı açıklamada Putin'in nükleer tehdidini yeniden gündeme getirerek nükleer silahların, NATO ülkelerinin sınırlarına yerleştirileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın nükleer silahları, NATO ülkelerinin sınırında!

24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik saldırı ve işgal girişimi başlatma emri veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 25 Mart 2023 tarihinde bir televizyon programında yankı uyandıracak bir açıklama yaptı. Ukrayna'nın Belarus sınırına taktik nükleer silah yerleştirileceğini açıklayan Putin, "nükleer savaş tehdidi"ne ve Ukraynalı sivilleri hedef almaya devam ediyor.

BELARUS BÜYÜKELÇİSİNDEN PUTİN'İN NÜKLEER TEHDİDİNE DESTEK

Dünya ülkelerince tepki çeken nükleer tehdit, yeniden gündeme geldi. Rusya'nın Minsk Büyükelçisi Boris Gryzlov dün yaptığı açıklamada nükleer silahların ülkenin Batı sınırına yerleştirileceğini aktardı. Belarus devlet televizyonuna konunşan Gryzlov, "Bu, Avrupa ve ABD'deki gürültüye rağmen yapılacak" dedi. Gryzlov, nükleer silahların 1 Temmuz'a kadar depolanacağını dile getirdi.

NATO ülkeleri sınırına nükleer silah yerleştirileceğine işaret eden Belarus tarafının söz konusu sınırında NATO ülkesi Litvanya, Letonya ve Polonya bulunuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.