SON DAKİKA
Hava Durumu

Belarus sınırında nükleer silah eğitimi!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Belarus askerlerinin sınıra yerleştirilecek taktik nükleer silahların kullanımı için eğitim almaya başladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belarus sınırında nükleer silah eğitimi!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı 24 Şubat 2022'de işgal girişimi ve saldırı başlatan Putin idaresindeki Rusya, yaşanan başarısızlığın ardından savaş stratejisini değiştirdi. Taktik nükleer silahla Ukrayna'yı tehdit eden Rusya'dan yeni bir adım geldi.

Rusya'nın Belarus sınırındaki NATO ülkeleri Polonya, Letonya ve Litvanya'ya nükleer silah yerleştireceği duyuruldu. Söz konusu açıklama, Rusya'nın Minsk Büyükelçisi Boris Gryzlov'un açıklamasıyla doğrulandı. Gryzlov, nükleer silahların 1 Temmuz'da yerleştirileceğini de açıklamasına ekledi.

BELARUS ASKERLERİ NÜKLEER SİLAH EĞİTİMİ ALACAK

Dünya kamuoyunu ayaklandıran açıklamanın ardından Belarus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Belarus askerlerine nükleer silah eğitimi vermeye başladıklarını bildirdi. Şoygu, askeri yetkililerle yaptığı toplantıda şu ifadeleri kullandı:

"Belarus savaş uçaklarının bir kısmı, nükleer silahla donatılan araçların kullanılmasıyla düşmanın tesislerine saldırı düzenleme özelliğine sahip oldu. Ayrıca Belarus Silahlı Kuvvetlerine 'İskender-M' yüksek hassasiyetli füze sistemleri teslim edildi. Bu sistem nükleer içerikli füzeler de kullanabilir. Belarus birliklerine 3 Nisan'da bir Rus poligonunda bu sistemin kullanımına dair eğitim verilmeye başladı."

RUSYA, UKRAYNA'YI NÜKLEER TEHDİT YAĞMURUNA TUTUYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 25 Mart 2023'te Rus propaganda medyası Rossiya-24 televizyon kanalına verdiği röportajda Batılı ülkelerin Rus işgal saldırılarına direnen Ukrayna'ya silah sevk etmesinin Rusya için tehdit oluşturduğunu öne sürerek "Çatıştığımız ülkeye silah sevkiyatı yapıldığında bu, gerçekten tehdittir." demişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.