SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinden Rus esareti altındaki siviller için karar!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, oy birliği ile "Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırısının bir sonucu olarak kayıp şahıslar, savaş esirleri ve gözaltındaki siviller" adlı kararı kabul etti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı karardan memnun olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinden Rus esareti altındaki siviller için karar!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), 2 Ekim 2024 tarihinde  "Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırısının bir sonucu olarak kayıp şahıslar, savaş esirleri ve gözaltındaki siviller" adlı kararı kabul etti. 74 AKPM üyesi, kararın kabulü için oy verdi.

Kabul edilen karar metninde, Rusya'nın gözetimi altındaki savaş esirlerinin ve sivillerin haklarının çok sayıda ihlaline değinilerek "Meclis, bu mahkumların serbest bırakılmasını sağlamak için Rusya Federasyonu üzerindeki baskıyı artırmak için yeni bir ivme çağrısında bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

Meclis kararında ayrıca, Rusya'nın uluslararası hukuk ihlallerinin tespiti ve cezalandırması için uluslararası mekanizmaların güçlendirilmesi gerektiğini de vurguladı.

UKRAYNA, KARARIN ONAYLANMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının resmî hesabında alınan karardan memnuniyet duyulduğu açıklandı. Bakanlık, "Bu önemli karar, Rusya Federasyonu tarafından ve Ukrayna'nın geçici olarak işgal altında olan topraklarında tutulan Ukraynalı savaş esirlerinin ve sivil esirlerin seslerini yükseltiyor. Uluslararası toplumun onların kaderine ilişkin derin endişesini vurguluyor ve derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyor." ifadeleriyle kararın önemi vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.