SON DAKİKA
Hava Durumu

AB’nin Rusya ve Belarus için ayrılan fonu, Ukrayna ve Moldova için harcanacak

Avrupa Birliği (AB), Rusya ve Belarus’a ayrılan fonu, Ukrayna ve Moldova ile ilişkilerin geliştirilmesi için kullanacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB’nin Rusya ve Belarus için ayrılan fonu, Ukrayna ve Moldova için harcanacak

Avrupa Birliği (AB), Rusya ve Belarus için tahsis ettiği 135 milyon avroluk işbirliği programlarına ayrılan fonu iptal ettiğini açıkladı. AB, bu fonun Ukrayna ve Moldova ile işbirliğinin güçlendirilmesi için harcanmasına karar verdi.

"RUSYA'NIN UKRAYNA'YA KARŞI YÜRÜTTÜĞÜ ACIMASIZ SAVAŞIN SONUCU"

Avrupa Komisyonu’nun Uyum Ve Reformlardan Sorumlu Komiseri Elisa Ferreira, 17 Ağustos 2023 tarihinde sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Programlarımız aracılığıyla Rusya ve Belarus ile başlangıçta öngörülen işbirliğini iptal etme kararı verdik. Bu karar, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız savaşın sonucudur. Başlangıçta bu işbirliği için planladığımız fonların şimdi AB'nin Ukrayna ve Moldova programlarına fayda sağlamasından memnunum. Bu, AB bölgeleri ile yerel paydaşlar arasındaki Ukraynalı ve Moldovalı ortaklarla işbirliğini güçlendirmeye yardımcı olacaktır” açıklamasını yaptı.

Avrupa Komisyonu, Rusya ve Belarus ile işbirliği programlarına katılması gereken Finlandiya, Estonya, Letonya ve Polonya'nın diğer mevcut Interreg programlarına dahil olmasına karar verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.