SON DAKİKA
Hava Durumu

Zengezur Koridoru için önemli adım: Çalışmalar tamamlanmak üzere!

Azerbaycan'dan başlayıp Zengezur'dan geçerek Kars'a kadar uzanan alternatif bir koridor projesinde önemli bir adım atıldı. Türkiye ile Azerbaycan, çalışmaları tamamlamak üzere.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2023 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zengezur Koridoru için önemli adım: Çalışmalar tamamlanmak üzere!

Zengezur Koridoru’nun Türkiye kısmındaki çalışmaların bu yıl tamamlanacağı bildirildi. Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 25 Ağustos 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdiği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Azerbaycan’dan başlayıp Zengezur’dan geçen ve Kars’a kadar uzanan alternatif bir koridor oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Bakan Uraloğlu, “Şu anda koridorun Azerbaycan topraklarından geçen kısmındaki çalışmalar tamamlanmak üzere. Dilucu, Iğdır ve Kars'ta da çalışmalarımız var ve bu yıl tamamlanması planlanıyor. Bu çok ciddi bir alternatif olacak” açıklamasını yaptı.

NAHÇIVAN VE AZERBAYCAN ARASINDA BAĞLANTI SAĞLANACAK

Zengezur, Azerbaycan’ın Bolşevikler tarafından Ermenistan’a verilen stratejik bir toprağı olarak bilinmekte. 1920’den itibaren Azerbaycan ile Nahçıvan’ı birbirinden ayıran Zengezur, oluşturulan yeni koridor ile bağlantı sağlayacak.Zengezur Koridoru’nun açılmasıyla birlikte uzun yıllardır izole durumda kalan Nahçıvan, ana kara ile bağlantısını tekrar sağlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.