SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk dünyası liderleri, Başbakan Scholz'un davetiyle Almanya'ya gidecek

Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan liderleri, 29 Eylül 2023 tarihinde Almanya'nın başkenti Berlin'e gidecek. Liderler, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmier ile görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk dünyası liderleri, Başbakan Scholz'un davetiyle Almanya'ya gidecek

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi 4 ülke ve Tacikistan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un davetiyle Almanya'nın başkenti Berlin'e gidecek. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan liderleri 29 Eylül 2023 tarihinde Berlin'de Başbakan Olaf Scholz ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile görüşecek. 

GÖRÜŞMENİN ANA GÜNDEM MADDESİ BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ VE EKONOMİ ORTAKLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ OLACAK

Almanya hükumetinden yapılan açıklamada, görüşmenin ana gündem maddesinin bölgesel işbirliği ve ekonomik ortaklığın geliştirilmesi olacağı belirtildi. Bununla birlikte ekonomi ve enerji alanında işbirliği konusunun konuşulacağı da ifade edildi. Açıklamada; ikili görüşmelerin de yapılacağı formatın ardından basın toplantısı düzenlenmeyeceği belirtildi. Ancak Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, Başbakan Olaf Scholz ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı yapacağı dile getirildi.

Öte yandan liderler, tarihte ilk kez bir Avrupa Birliği (AB) ülkesini birlikte ziyaret edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.