SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA, Kosova'daki Türkçe eğitimi destekliyor

TİKA, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Hasan Priştina Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne tadilat ve tefrişat desteği sağladı. Törende TİKA Başkan Yardımcısı, Büyükelçi ve üniversite temsilcileri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA, Kosova'daki Türkçe eğitimi destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'nın başkenti Priştine'de bulunan Hasan Priştina Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne tadilat ve tefrişat desteği sağladı.

Desteğin sağlanması münasebetiyle gerçekleştirilen törene; TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Hasan Priştina Üniversitesi Rektör Yardımcısı Naim Jerliu ve çok sayıda temsilci ile davetli katılım sağladı.

Resim

TÜRKÇEYE İLİŞKİN 121 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Başkan Yardımcısı Çevik, gerçekleştirdiği konuşmada, 2005 yılından beri Kosova'da 750 projenin hayata geçirildiğini vurguladı. Çevik, Türk diliyle ilgili çok sayıda proje yapıldığını, "Bilhassa bu coğrafyada, Orta Asya'dan Balkanlar'a Türk diline, kültürüne ve Türkoloji ile Türkçe'ye ilişkin 121 projeyi hayata geçirdik. Bu projelere yaklaşık 6 milyon avro yatırım yaptık." ifadeleriyle vurguladı.

Büyükelçi Angılı, konuşmasında Türkoloji bölümünün Kosova'ya değer katan bir bölüm olduğunu vurguladı. Konuşmasında Kosova'nın bulunduğu konumun Türkolojinin gelişmesinde etkili olduğunu savunan Angılı, "Kosova aynı zamanda hem Balkanlar'ın hem Avrupa'nın hem de Türk dünyasının kültür merkezlerinden biridir. Tarihte de böyleydi. Eminim bugün ve gelecekte de böyle olacaktır." ifadelerini kullandı.

TİKA'nın yardımlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Jerliu ise  "TİKA tarafından özveriyle hayata geçirilen bu proje, Kosova ile Türkiye arasında var olan ve gelişmeye devam eden verimli iş birliğinin güçlü bir kanıtıdır. Elbette öğrencilerimizin eğitim ve öğretim koşullarının daha da iyileştirilmesi yönünde önemli bir adım teşkil ediyor."  ifadelerini kullanarak atılan bu adımı değerlendirdi.

Tören sonunda davetlilere "Büyük Türkçe Sözlük" hediye edildi.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.