Tandır işçiliği ve ekmek yapımı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde
Tandır işçiliği ve ekmek yapımı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde
Azerbaycan'ın girişimleriyle tandır işçiliği ve ekmek yapımı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne dahil edildi.
Haber Giriş Tarihi: 06.12.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2024 14:47
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'ın girişimleriyle tandır işçiliği ve ekmek yapımı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne dahil edildi.
Karar, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükûmetlerarası Komitesinin 3 Aralık 2024 tarihinde Paraguay'ın başkenti Asuncion'da düzenlenen 19. oturum toplantısında kabul edildi.
TANDIR İŞÇİLİĞİ BAĞLARI GÜÇLENDİRİYOR
UNESCO'dan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan'da kullanılan geleneksel çömlek fırın tandır ekmek ve et yapımı için kullanılıyor. Yer altında ve yer üstünde olmak üzere iki türü bulunan tandırlarda pişirilen ekmekler ise ülke halkının beslenme alışkanlığında büyük önem taşıyor. Aynı zamanda tandır işçiliği, bir geçim kaynağı olmasının yanında aile bağlarını ve sosyal ilişkileri de güçlendiren bir gelenek olarak görülüyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tandır işçiliği ve ekmek yapımı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde
Azerbaycan'ın girişimleriyle tandır işçiliği ve ekmek yapımı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne dahil edildi.
Azerbaycan'ın girişimleriyle tandır işçiliği ve ekmek yapımı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne dahil edildi.
Karar, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükûmetlerarası Komitesinin 3 Aralık 2024 tarihinde Paraguay'ın başkenti Asuncion'da düzenlenen 19. oturum toplantısında kabul edildi.
TANDIR İŞÇİLİĞİ BAĞLARI GÜÇLENDİRİYOR
UNESCO'dan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan'da kullanılan geleneksel çömlek fırın tandır ekmek ve et yapımı için kullanılıyor. Yer altında ve yer üstünde olmak üzere iki türü bulunan tandırlarda pişirilen ekmekler ise ülke halkının beslenme alışkanlığında büyük önem taşıyor. Aynı zamanda tandır işçiliği, bir geçim kaynağı olmasının yanında aile bağlarını ve sosyal ilişkileri de güçlendiren bir gelenek olarak görülüyor.
Son Haberler