SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ve Azerbaycan iş birliğini derinleştirmek istiyor

Özbekistan ve Azerbaycan Dışişleri bakan yardımcıları arasında gerçekleşen görüşmede iş birliklerinin genişletilmesi isteği tekrarlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ve Azerbaycan iş birliğini derinleştirmek istiyor

Özbekistan ve Azerbaycan Dışişleri bakan yardımcıları ve beraberindeki heyetler, 25 Temmuz 2024 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te siyasi istişareler gerçekleştirdi. Azerbaycan heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Samir Şerifov başkanlık ederken, Özbekistan heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Bobur Usmanov başkanlık etti.

İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmede ticaret, ekonomi, kültür, yatırım ve insani yardım alanları gündeme geldi. Bu alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin oluşturulması konusunda Dışişleri Bakanlıkları arasında koordinasyonun sağlanması gerekliği vurgulandı. Taraflar, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve genişletilmesi isteklerini dile getirdi. Ayrıca ortak çıkarlar hususunda, uluslararası ve bölgesel örgütler nezdinde iş birliğinin güçlendirilmesinin altı çizildi.

Görüşmede; BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı'nın 29. oturumunun Azerbaycan'da düzenlenmesinin, Azerbaycan’ın uluslararası alanda artan önemini ifade ettiği vurgulandı.

Gerçekleştirilen siyasi istişareler sonucunda iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların ve oluşturulması planlanan projelerin hukuki zemini hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.