SON DAKİKA
Hava Durumu

Kocaeli'de üniversite öğrencileri Doğu Türkistan için yürüdü

Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) Kocaeli Şubesi Üniversite Komisyonu üyeleri, Doğu Türkistan’da hala yaşanmakta olan soykırım, asimilasyon ve zulme karşı “İnsanlık için onurunla ayağa kalk” sloganıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 05:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kocaeli'de üniversite öğrencileri Doğu Türkistan için yürüdü

Son günlerde Türkiye gündemine oturan Çin rejiminin Doğu Türkistan’daki insanlık dışı politikaları, yerli sivil toplum kuruluşları tarafından sıkça dile getirilmeye ve çeşitli protestolar düzenlemeye başladı. Bu bağlamda AGD Kocaeli Şubesi Üniversite Komisyonu üyeleri tarafından, Doğu Türkistan’da yaşanan soykırım ile ilgili “insanlık için onurunla ayağa kalk” sloganıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde basın açıklaması düzenlendi. Üniversite yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler Kocaeli Üniversitesi B Kapısına kadar yürüdü. Yürüyüşe çok sayıda öğrenci katıldı. 

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNDE DOĞU TÜRKİSTAN YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüşün ardından AGD Kocaeli Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Mehmet Akif Ballı basın açıklamasında yaptı. Ballı, ”Emperyalist ve katil Çin Devleti’nin yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da her türlü yöntemi kullanarak sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. 2016 yılından bu yana 3 milyonu aşkın kardeşimiz, toplama kamplarıyla hürriyetlerinden yoksun bırakıldı kısırlaştırma programlarına tabi tutuldu. Ayrıca hastalık ve salgın bahane edilerek insanlar Çin yönetimi tarafından evlerinde ölüme terkediliyor. Geçtiğimiz günlerde ise çıkan yangına müdahale edilmeyerek arasında çocukların da yer aldığı Uygur Türkü kardeşlerimiz şehit oldular. Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimizin birçok temel haktan mahrum bırakıldığına, inanç ve düşünce özgürlüklerinin kısıtlandığına, toplama kamplarında tecrit edilmiş bir yaşama zorlandığına, psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz kaldıklarına dair acı gerçekler hepimizi derinden yaralamaktadır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.