SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Birleşik Krallık'a tepki!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık'ın Ada'ya 700 asker göndermesine tepki gösterdi. GKRY'nin Ada'yı birçok ülkenin askerî üssü haline getirmesinin bölgede istikrasızlığa sebep olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Birleşik Krallık'a tepki!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık'ın İsrail'in Lübnan'a karşı geniş çaplı bir saldırı başlatması durumunda vatandaşlarını tahliye edebilmek için Ada'daki egemen üslere 700 asker göndermesine tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'nin tüm Ada'nın garantörü olduğunu vurgularken Rumların Ada'yı başka ülkelerin askerî üssü haline getirmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Tatar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

İngiltere ve ABD'nin Kıbrıs'taki askeri varlığının son dönemde devamlı artması sadece bizi değil Rumları da gördüğümüz kadar rahatsız ediyor. Rahatsız olduklarını toplumun tepkileri ve basında çıkan haberlerden görebiliyoruz. Bunlar yakından takip edilmesi gereken hareketlilik ve biz, Türkiye ile birlikte gelişmeleri takip ediyoruz.

Ayrıca Tatar, Rumların Ada'yı birçok ülkenin askerinin bulunduğu bir askeri üs haline getirmesinin hem Doğu Akdeniz'de istikrarsızlığa sebep olduğunu hem de Ada'yı Orta Doğu'daki birçok örgütün hedefi haline getirdiğini vurguladı. Rum yönetiminin bu konuda daha dikkatli davranması gerektiğinin ve konunun hassasiyetinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.