SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar'da temaslarda bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Tatar, İş Dünyası Buluşması'ndaki konuşmasında Türkiye ile KKTC arasındaki diplomatik ilişkiye dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 02:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar'da temaslarda bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti. İş Dünyası Buluşması'nda Cumhurbaşkanı Tatar'a Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz eşlik etti. 

TATAR, İŞ DÜNYASI BULUŞMASINA KATILDI

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İş Dünyası Buluşması'nın açılış konuşmasını yaptı. Serteser, Türkiye Türkü ile Kıbrıs Türknün et ile tırnak gibi ayrılmaz olduğunu vurguladı. Serteser, KKTC ile Türkiye arasındaki ihracat hakkında bilgi verdi. 

Cumhurbaşkanı Tatar ise Afyonkarahisar'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; karşılıklı ziyaretlerin ilişkileri pekiştireceğini dile getirdi. Tatar, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlandığı bu günlerde, KKTC ile daha güçlü adımlar atacaklarının altını çizdi. Ayrıca Tatar, Kıbrıs Türk halkının uluslararası kamuoyu tarafından izolasyon altında tutulduğunu ve bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin eğitim ve ticaret gibi alanlarda işbirliğini geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Resim

"BİR MİLLET ÜÇ DEVLET SLOGANIYLA DOĞU AKDENİZ'DE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE  YER ALACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar'dan sonra Atatürk’ün büyük taarruzu başlattığı Kocatepe'yi ziyaret edeceğini belirtti. Aynı zamanda Azerbaycan'da temaslarda bulunduğunu dile getiren Tatar, "bir millet üç devlet" sloganıyla Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak güçlü bir şekilde yer alacaklarını söyledi.  Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret etti. 

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.