SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Bu işin kuzeyi, güneyi kalmadı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı, madem Rum kesimi bütün ada yönetimi bizdedir diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz”. dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Bu işin kuzeyi, güneyi kalmadı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'deki hükumetin iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kıbrıs Türk Devleti" çıkışının ardından katıldığı bir televizyon proramında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersin Tatar, Bahçeli'ye Kıbrıs'ı gündeme getirerek verdiği destek için teşekkür etti.

"RUMLAR, ADANIN HÜKÜMETİYMİŞ GİBİ BİR ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Rum yönetiminin Ada'nın tek hükümetiymiş gibi davrandığını dile getirerek "Madem ki Güneydeki devlet Kıbrıs Cumhuriyeti ve bütün adanın hükümetiymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor, bizim kuzeydeki devlet de federasyona hazır bir devlet değil, Kıbrıs Türk Devleti ve Kıbrıs Devleti'dir" dedi.

"BÜTÜN DENİZLERDE DE HAK İDDİA EDİYORUZ"

Ersin Tatar "Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı" diyerek şu ifadelere dikkat çekti:

"Madem ki Rum yönetimi bütün ada yönetiminin kendinde olduğunu iddia ediyorsa biz de 'kuzey' kelimesini kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve tüm denizlerde hak iddia ediyoruz."

"KIBRIS TÜRKLERİN KANI, CANI, ANADOLU'NUN BİR PARÇASI"

Tatar, adanın Osmanlı adası olduğunu, ancak İngilizlere kiralandıktan sonra durumun değiştiğini, Türkleri azınlığa düşürmeye çalıştıklarını ancak hiç bir şekilde boyun eğmediklerini vurguladı. KKTC Cumhurbaşkanı, Kıbrıs’ta Türklerin kanı canı olduğunu, Anadolu’nun bir parçası olduğunu kaydetti.

TATAR'DAN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Ayrıca Ersin Tatar, "Sayın Bahçeli'ye konuşmasında Kıbrıs'ı gündeme getirdiği için, Kıbrıs'a önem verdiği için teşekkür ediyorum." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.