SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan Türk yatırımcılara çağrı

23-25 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 6. Antalya Turizm Fuarı'na katılan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan Türk yatırımcılara çağrı

Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 23-25 Ekim 2024 tarihlerinde 6. Antalya Turizm Fuarı (ATF 2024) gerçekleştirildi. Fuara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katılım sağladı. 

KKTC'DE TURİZM GELİŞİYOR

KKTC'nin uluslararası tanıtımında bu tarz organizasyonların önemli yer kapladığını ve çoğu zaman katılım sağlamaya çalıştıklarını belirten Ataoğlu, aynı zamanda ülkedeki turizmin de geliştiğini belirtti. Ataoğlu, Anadolu Ajansına (AA) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ALTERNATİF TURİZM MODELLERİ İÇERİSİNDE BİR MODEL OLUŞTU"

Ataoğlu, Maraş'ın artık "kapalı" olmadığını vurgulayarak başladığı cümlelerine, ülkeye dünyanın farklı yerlerinden ziyaretçilerin geldiğini belirterek devam etti. Açıklamasında Maraş'ın farklı bir turizm modeli oluştuğunu vurgulayan Ataoğlu, "Maraş, açıldığı günden bu yana 2 milyondan fazla ziyaretçiyi konuk ediyor. Maraş'ın açılması, herkesin sahilinde faydalanabilmesi, mevcut binaları görebilmesi oldukça önemliydi. Maraş'ın açılmasının turizme çok ciddi şekilde bir katkısı oldu çünkü Kapalı Maraş olarak adlandırdığımızda Maraş'ı merak edenler, kıyısından, köşesinden görmeye çalışanlar, bugün gönül rahatlığıyla girip görüntü alabiliyorlar, gezebiliyorlar, ziyaret edebiliyorlar. Alternatif turizm modelleri içerisinde bir model oluştu." ifadelerini kullandı. 

ATAOĞLU TÜRK YATIRIMCILARA SESLENDİ

Ülkede gelişen turizmin içerisinde Türk yatırımcıları da görmek istediklerini belirten Ataoğlu, konuşmasında Türk yatırımcılara da seslendi. Aynı dil, din ve para biriminin kullanıldığına vurgu yapan Ataoğlu, "Türklerin burada olması, bizi daha da sevindiriyor. Bizler, birbirimize sahip çıktığımız sürece hiç kimse bileğimizi bükemez. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım." ifadeleriyle çağrısını duyurdu. Ataoğlu açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

Türkiye Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimize çağrımız: Orada bir ada var, o ada hepimizin adası. Nasıl ki 1974'te Barış Harekatı'nda o adaya sahip çıktıysak bugün de gelip o adaya, o topraklara hep beraber sahip çıkalım.

KAPALI MARAŞ TAM 4 YIL ÖNCE AÇILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü 8 Ekim 2020 tarihinde saat 12 sularında halkın kullanımına açılmıştı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Maraş'ta yapılan açılım dahil tüm süreçlere karşı çıkarken, KKTC, Maraş'taki egemenliğinden dolayı bölgedeki tasarrufunu kimse ile paylaşmayacağını ısrarla vurgulamaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.