SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan medyasına Ukrayna sorgusu!

Kırgızistan'ın önde gelen çevrim içi haber sitesi 24.kg'nin Genel Müdürü Asel Otorbayeva ve Genel Yayın Yönetmeni Mahinur Niyazova polis ekipleri tarafından sorguya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan medyasına Ukrayna sorgusu!

Kırgızistan'da bağımsız medya kuruluşu 24.kg haber sitesi çarpıcı bir sebep nedeniyle hedef alındı. 24.kg haber sitesinin Genel Müdürü Asel Otorbayeva ve Genel Yayın Yönetmeni Mahinur Niyazova 15 Ocak 2024 tarihinde polis tarafından bulundukları ofisten alınarak, sorguya götürüldü.

24.KG HABER SİTESİ GENEL MÜDÜRÜ NEDEN SORGUYA ALINDI?

Haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Niyazova, polis aracına bindirilirken, sorgulamanın Ukrayna'daki Rus saldırıları nedeniyle olduğunu belirtti. Niyazova, "Konu, Ukrayna'daki savaşla ilgili" dedi.

24.kg Avukatı Nurbek Sadykov, RFREL'ye verdiği demeçte, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesinin (UKMK) konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını ifade etti. Öte yandan haber sitesinin editörlerinden biri olan Anton Lymar'ın da sorguya alındığını, Genel Müdür Otorbayeva ve Niyazova'nın sorgulanmak üzere UKMK'ye götürüldüğünü aktardı.

24.KG HABER SİTESİNİN OFİSİ MÜHÜRLENDİ

24.kg haber sitesinin muhabirleri RFREL'ye yaptığı açıklamada; dizüstü bilgisayarlara, yazıcılara ve benzeri cihazlara el konulduğunu ardından ofisin mühürlendiğini dile getirdi. UKMK ise birkaç saat sonra konunun haber sitesinde verilen Ukrayna-Rusya Savaşı ile ilgili olduğunu kaydetti. 

RUSYA'NIN SALDIRILARINA İLİŞKİN VERİLEN RAPORLAR NEDENİYLE SİTE, RUSYA'DA YASAKLANMIŞTI

İnternet sitesi daha önce Eylül 2023'te Rusya'ya ilişkin yayımlanan dört rapor nedeniyle Rusya'da yasaklanmıştı. Raporların Rusya'nın Ukrayna kasaba ve şehirlerini hedef alan saldırıları, Ukraynalı siviller arasındaki kayıplar, Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı saldırganlığı nedeniyle Rusya'ya uygulanan Avrupa yaptırımları ve Eylül 2022'de duyurulan Rusların silahlı kuvvetlere seferber edilmesiyle ilgili olduğu ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.