SON DAKİKA
Hava Durumu

Kemlin'den önemli açıklama: Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Kazan'da düzenleyeceği BRICS Zirvesi'ne katılım davetini kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kemlin'den önemli açıklama: Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde!

Türkiye'nin BRICS üyeliği için resmi başvuru yaptığı iddiası, uluslararası medya tarafından gündeme taşındı. ABD merkezli Bloomberg'in haberine göre, Türkiye bu adımla küresel etkisini artırmak ve Batılı müttefiklerinin dışındaki yeni ilişkiler kurmak istiyor.

KREMLİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Rusya'nın BRICS Zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet ettiği ve Erdoğan'ın bu daveti kabul ettiği açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, Erdoğan'ın Tataristan'ın Kazan kentinde düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılacağını duyurdu. Zirve 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

TÜRKİYE BRICS ÜYELİĞİ İÇİN İLK ADIMI ATTI

Bloomberg'in aktardığına göre, Türkiye'nin BRICS üyeliği için resmi başvuru yaptığı bilgisi sızdırıldı. Bu adım, Türkiye'nin NATO yükümlülüklerini sürdürürken küresel etkisini artırma ve Batılı müttefiklerin dışında yeni bağlantılar kurma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

ERDOĞAN, BRICS ZİRVESİ'NDE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER YAPACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce 2018'de Güney Afrika'da düzenlenen BRICS Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer almıştı. Şimdi ise Tataristan'daki zirvede Türkiye'nin BRICS üyeliği müzakereleri için önemli bir rol oynayacak..

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.