SON DAKİKA
Hava Durumu

Karabağ’a ziyarete giden BM misyonundan açıklama geldi

BM Misyonu, 1 Ekim 2023 tarihinde Karabağ'a yaptığı ziyarete ilişkin nihai bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karabağ’a ziyarete giden BM misyonundan açıklama geldi

Azerbaycan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu, 1 Ekim 2023 tarihinde Karabağ'da gözlemde bulunmuştu. Üst düzey bir BM yetkilisinin liderliğindeki misyon, 30 yıldır bölgeye yaptığı ilk ziyaret olma özelliğini taşıyordu. Heyete BM Mukim Koordinatörü Vladanka Andreeva ve Koordinasyon Direktörü Ramesh Rajasingham başkanlık ederken, Karabağ'daki BM kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti. Bu ziyaret kapsamında BM misyonundan resmi bir açıklama geldi.  

AZERBAYCAN BÖLGEYİ YENİDEN CANLANDIRMAK İÇİN HAZIRLANIYOR

Hankendi şehrini ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) komisyonu yerel halk ve ilgili taraflarla toplantı yaptı, sağlık ve eğitim kurumlarının durumu hakkında yakından bilgi aldı. BM misyonu, şehirde hastaneler, okullar ve konut binaları ile kültürel ve dini yapılar da dahil olmak üzere sivil kamu altyapısında herhangi bir hasar olmadığını açıkladı. İncelemeler sonucunda misyon, Azerbaycan’ın şehirdeki sağlık hizmetlerini ve bazı toplumsal hizmetleri yeniden canlandırmaya hazırlandığını belirtti.

 KARABAĞ’DA 50 İLE 1000 ARASINDA ETNİK ERMENİ KALDI

BM misyonu, Hankendi şehrinde çok az sayıda yerel halkın kaldığını duyurarak Karabağ bölgesinde 50 ile 1000 arasında etnik Ermeninin kaldığını bildirdi. Misyon, sivil halka yönelik şiddet vakalarına ilişkin herhangi bir başvuru bulamadığını da ifade etti.

BM misyonu, Ağdam'dan geçerken mayın temizleme çalışmalarını ve hükümet tarafından yürütülen yeniden inşa çalışmalarını da inceledi. İlgili muhataplara ve yerel halka teşekkür ederek şehirden ayrılan misyon, bölgeye düzenli ziyaretlerini devam ettirmeyi planlıyor.

BM MİSYONU’NDAN İKİNCİ ZİYARET

Birleşmiş Milletler misyonu, 9 Ekim 2023 tarihinde, Esgeran-Hankendi yönüne doğru saha çalışması yapmak üzere yola çıkmıştı. Misyon, sahadaki durumu gözlemleyecek ve bölge sakinlerinin insani ihtiyacını belirleyecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.