SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya sokaklarında Doğu Türkistan'daki zulüm anlatılıyor

Japonya'da yaşayan Uygur Türkleri, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı soykırım hakkında kamuoyu oluşturmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya sokaklarında Doğu Türkistan'daki zulüm anlatılıyor

Japonya'da yaşayan Uygur Türkleri tarafından kurulan Japonya Uygur Derneği öncülüğünde Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı Uygur Soykırımı, ülkenin Şimane eyaletinde pankart ve broşürler ile anlatıldı.

JAPONYA'DA DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ SOYKIRIMA DİKKAT ÇEKİYORLAR

Japonya Uygur Derneği Başkan Yardımcısı Halimat Rozi konuya ilişkin 16 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, eyaletteki birçok istasyona giderek Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne dikkat çektiklerini belirtti. Rozi ayrıca, "Şimane eyaletindeki Yonago, Matsue, Izumo Şehir İstasyonu ve Izumo Taişa Tapınağı'nda sokak etkinlikleri ve Ota Şehrinde Uygur Türklerinin maruz kaldığı soykırım ve Çin işkenceleri hakkında bilgilendirme afişleri dağıttık. Ayrıca Japon halkının da desteğini elde ettik." ifadelerini kullandı. 

Uygur Türkleri, Japonya sokaklarında Doğu Türkistan'daki zulmü anlatıyor

Japonya Uygur Derneği daha önce, başkent Tokyo’daki 2.5 milyon kahramana adanmış Yasukuni Tapınağı önünde Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı Uygur Soykırımı'nı protesto etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.