SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Azerbaycan'da Urmiye Gölü ile ilgili eylemler sürüyor

Dünyanın ikinci en büyük tuz gölü olan Urmiye Gölü'nün kurumasına ve çevre felaketine yetkililerin kayıtsız kalmasına karşı Güney Azerbaycan'ın çeşitli şehirlerinde protestolar sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2023 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Azerbaycan'da Urmiye Gölü ile ilgili eylemler sürüyor

Dünyanın ikinci en büyük tuz gölü olan Urmiye Gölü'nün kurumasına ve çevre felaketine İranlı yetkililerin kayıtsız kalmasına karşı Güney Azerbaycan'ın çeşitli şehirlerinde protestolar devam ediyor. Protestolar Tebriz, Erdebil, Urmiye ve diğer şehirlerde sürerken, ekoloji ve milli kültür alanında çalışan aktivistler el ilanları ve afişler dağıtarak soruna dikkat çekmeye çalışıyor.

"AZERBAYCAN DUR OY VER, URMİYE GÖLÜ'NE BİR NEFES VER"

26 Temmuz'da Tebrizli aktivistler, halka açık yerlerde Urmiye Gölü temalı yüzlerce afiş dağıttı. Afişlerde, Urmiye Gölü'nün fotoğrafının üzerinde "Azerbaycan dur oy ver, Urmiye Gölü'ne bir nefes ver" sözleri yazıldı. Güney Azerbaycan'da meydana gelen çevre felaketi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve Urmiye Gölü'nün üzücü durumunu vatandaşların ve uluslararası toplumun dikkatine sunmak amacıyla Güney Azerbaycan Türkleri sosyal medyada "#Urmu_Araz_Uçün_Birlik" hashtag kampanyası başlattı.

Eko-aktivistler, tüm Azerbaycanlıları gölün yok edilmesini önlemeye ve İran makamlarının Azerbaycan'ın doğal cevherini yok etmesine izin vermemeye çağırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.