SON DAKİKA
Hava Durumu

Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri ile Yiğitler Pile yolunu görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ile 6 Kasım 2023'de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri ile Yiğitler Pile yolunu görüştü

KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres'ın 6 Kasım 2023 tarihinde saat 18.30'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tatar ile Genel Sekreter Gutteres'in; Yiğitler-Pile Yolu Projesi, Kıbrıs'a özel temsilci atanması ve Gazze'deki son gelişmeler ele aldığı bildirildi.

“YİĞİTLER-PİLE YOLU HUSUSUNDAKİ RUM İHLALLERİ SON BULMALIDIR”

Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmede Yiğitler-Pile Yolu Projesi güzergâhında Rum ihlallerini Guterres'e aktardı ve ihlallerin bir an önce son bulmasını istedi. Guterres'e Rum yönetiminin Yiğitler-Pile yolu ile ilgili çalışmaları sekteye uğratmaya çalıştığını anlatan Tatar, KKTC'nin gerginlik istemediğini vurguladı.

TATAR'DAN GUTERRES'E TEBRİK

Tatar, Kıbrıs'a kişisel bir temsilci ataması konusunu 2 yıllık dirençten sonra Rumlara kabul ettiren Guterres'i tebrik ettiğini ifade etti.

Temsilcinin 6 aylığına atanacağını aktaran Tatar, temsilcinin vazifesinin, yalnızca iki taraf arasında ortak zeminin olup olmadığını araştırmak olması gerektiğini vurguladı.

Tatar ayrıca, kişisel temsilcinin AB ve aynı zamanda Milletler Topluluğundan gelmemesi gerektiği konusundaki hassasiyet sahibi olduklarını da belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.