SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de "Çin" zulmü: Uygur Türkü anne çocuklarının önünde kelepçelendi!

İstanbul Sefaköy’de yaşayan 4 çocuk annesi Uygur Türkü kadın Hafife İbrahim, 5 Eylül 2024'te çocuklarının gözleri önünde hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'de "Çin" zulmü: Uygur Türkü anne çocuklarının önünde kelepçelendi!

İstanbul’da yaşayan dört çocuk annesi Uygur Türkü kadın Hafife İbrahim, 5 Eylül 2024 sabahı evine yapılan baskında gözaltına alındı. İstanbul Sefaköy’de meydana gelen gözaltı işlemi çocuklarının gözü önünde gerçekleşti.

Eşi Doğu Türkistan’da vefat eden ve Türkiye’de geçici ikamet izni ile yaşayan 31 yaşındaki Hafife İbrahim’in, 19 Şubat 2025 tarihine kadar geçerli olan İkamet İzni Müracaat Belgesi bulunuyordu. Türkiye’de yasal olarak ikamet eden kadının gözaltına alınma nedeni ise henüz kamuoyuna açıklanmadı.

PROF. DR. MEHMET ÖZ: ÇOCUKLARI ÜZMEYİN!

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında çocukların fotoğraflarını paylaşarak “Bu çocukların annesinin suçu nedir? Milyonlarca sığınmacı ve göçmene ev sahipliği yapan Türkiye, ‘Çin’in ipeğini’ mazlum Doğu Türkistan Türklerine tercih edemez, etmemelidir. Bu çocukları üzmeyin efendiler!” ifadelerini kullandı.

UYGUR DİASPORASI VE TÜRK KAMUOYUNDAN TEPKİLER YÜKSELİYOR

Uygur diasporası, Hafife İbrahim’in Çin’e iade edilme ihtimalinden ve küçük yaştaki çocuklarının güvenliğinden endişe duyuyor. Bu endişe, Türk kamuoyunun da dikkatini çekti. Sosyal medya üzerinden tepkiler yükselirken, Uygur meselesine duyarlı Türk vatandaşları, kadının serbest bırakılması ve çocuklarının güvenliğinin sağlanması için çağrılarda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.