SON DAKİKA
Hava Durumu

Aliyev: Çin'in toprak bütünlüğünü her zaman destekliyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Doğu Türkistan'ı işgal eden Çin'in toprak bütünlüğünü desteklediğini bildirdi. Aliyev, "Azerbaycan her zaman Çin'in toprak bütünlüğünü desteklemiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aliyev: Çin'in toprak bütünlüğünü her zaman destekliyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 14 Mayıs 2024 tarihinde Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Tüm Çin Komitesi Başkan Vekili, Şanghay İşbirliği Örgütü İyi Komşuluk, Dostluk ve İşbirliği Çin Komitesi Başkanı Şen Yueyue başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

UYGUR SOYKIRIMINI GÖRMEZDEN GELDİ

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (Azertac) tarafından aktarılan haberde Aliyev'in, Doğu Türkistan'ı işgal eden ve Uygur Türklerine soykırım uygulayan Çin'i ve toprak bütünlüğünü desteklediği bildirildi. Ayrıca Aliyev'in ikili ilişkilerin başarılı bir şekilde geliştiğini vurguladığı, bunların dostluk, karşılıklı anlayış ve destek ilkelerine dayandığını kaydettiği aktarıldı.

İlham Aliyev: Azerbaycan her zaman Çin'in toprak bütünlüğünü desteklemiştir

"AZERBAYCAN HER ZAMAN ÇİN'İN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEMİŞTİR"

Çin ile İlişkilerini daha üst düzeye çıkarmak için gerçek fırsatların bulunduğunu ve iki ülkenin halihazırda çeşitli alanlarda çok yakın işbirliği içinde olduğunu kaydeden Aliyev, son dönemde Azerbaycan ile Çin arasında çeşitli düzeylerde karşılıklı resmi ziyaretlerin sayısının arttığını belirtti. Ayrıca bu tür görüşmelerden memnun kaldığını bildiren Aliyev, "Azerbaycan her zaman Çin'in toprak bütünlüğünü desteklemiştir" ifadelerini kullandı.

17156705281775531261

“SİZ, ÇİN HALK CUMHURİYETİ BAŞKANI Şİ CİNPİNG'İN VE ÇİN HALKININ UZUN SÜREDİR DOSTUSUNUZ"

Karşılama ve Çin'e olan desteklerinden dolayı minnettarlığını dile getiren Şen Yueyue ise, “Siz Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Şi Cinping'in ve Çin halkının uzun süredir dostusunuz. Öncelikle Çin Devlet Başkanı'nın en içten selamlarını ve en iyi dileklerini sizlere iletmek istiyorum. Son yıllarda sizin güçlü ve bilge liderliğiniz altında Azerbaycan halkı birlik ruhuyla kalkınma yolunda ilerlemektedir. Ülkeniz artık istikrarlı ve hızlı ekonomik büyüme yaşıyor ve Azerbaycan'ın gücü önemli ölçüde arttı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.