SON DAKİKA
Hava Durumu

İzet Gdanov: Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için birlikte çalışmalıyız

Rus saldırılarına karşı Ukrayna'nın ön cephesinde savaşan Kırım Tatar asker İzet Gdanov, Kırım Tatar diasporasına çabalarını birleştirerek Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için savaşan Kırım Tatarlarına yardım etme çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İzet Gdanov: Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için birlikte çalışmalıyız

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bir dizi resmi görüşme gerçekleştiren Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ve Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası temsilcileri, 8 Ekim 2024 tarihinde Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ukrayna ordusuna bağlı faaliyet gösteren Numan Çelebicihan Taburu Komutan Yardımcısı İzet Gdanov diaspora temsilcilerine seslendi. 

"KIRIM’IN RUS İŞGALİNDEN KURTARILMASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Kırım Tatar Taburunun Komutanı olarak diaspora temsilcilerine bir görev vermek istediğini kaydeden Gdanov, “Göreviniz Türkiye ve Romanya’daki büyük Kırım Tatar diasporasını birleştirerek  burada savaşan Kırım Tatarlarına yardım etmektir. Böylece sizin yardımlarınızla biz vatan Kırım’a dönebileceğiz.” dedi.

Öncelikle diasporanın Rus propagandasına karşı koymak için enformasyon politikasını güçlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Gdanov, “İşgalci Rusya’nın propagandası çok iyi çalışıyor ve dünyada kendi çıkarlarını yansıtan bilgileri yayıyor. Bu yüzden burada ziyaret sırasında gördüklerinizi, işgalcilerin işlediği savaş suçlarını ülkelerinizdeki insanlara duyurmanız gerekiyor. Çabalarımızı birleştirmeye davet ediyoruz çünkü silah, mühimmat dışında askerlerimizin tedavisi, rehabilitasyonu ve diğer birçok alanda desteğe ihtiyacımız var. Şu an Ukrayna ordusunda savaşan, Ukrayna’da yaşayan Kırım Tatarları ve ataları uzun yıllar önce baskılar nedeniyle Kırım’ı terk etmek zorunda kalan, bu yüzden şu an başka ülkede yaşayan Kırım Tatarları birleşmeliyiz ve Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması için birlikte çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.