SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da, bir Kırım Tatar yayınevi kuruldu

Kırım Tatar edebiyatının yaygınlaştırılmasına yardım etmek amacıyla Ukrayna'da yeni bir Kırım Tatar yayınevi kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da, bir Kırım Tatar yayınevi kuruldu

Ukrayna'da, Kitap Kalesi (Kitap Qalesi) adlı bir Kırım Tatar yayınevi kuruldu. Projenin amacı Kırım Tatar edebiyatının yaygınlaştırılmasına yardım etmek olarak açıklandı.

Kırım Tatar kitap yayıncılığını geliştirmeyi planlayan Kitap Kalesi projesini başlatma fikrini ortaya koyan Sofiya Ostrozka, yayınevi kurucuları arasında hem Ukrain hem Kırım Tatarlarının da yer aldığını anlattı.

Yeni Ukrayna kültürü hakkında haberler hazırlayan Lirium internet sitesine konuşan Ostrozka, “Kurucular arasında şu an 4 kişi yer alıyor: ben, çeviri ve öğretmenlik deneyimi olan ve aynı zamanda birçok Kırım Tatar projesinde yer alan Kırım Tatar dili uzmanı Arslan Fazilov, pazarlama hizmetleri sağlama ve yeni girişimlerle çalışma deneyimine sahip Cemile Ablakimova, SMM yöneticisi Darya Pivovarova.” açıklamasında bulundu.

Çalışmalara; Klasik Kırım Tatar edebiyatının Latin alfabesine aktarılması, Kırım Tatar eserlerinin Ukrainceye çevrilmesiyle başlamayı planlayan yayınevi kurucuları, gelecekte modern Kırım Tatar yazarlarının eserlerini yayımlamayı düşünüyor.

Kita Kalesi Yayınevinin, şimdiden ilk kitapları üzerinde çalışmaya başladığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.