SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya yurt dışına yaşayan Kırım Tatarlarını takip ediyor!

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Rusya'nın yurt dışında yaşayan ve Rusya karşıtı faaliyetlerde bulunan Kırım Tatarlarının Kırım'da yaşayan akrabalarına baskı uyguladığını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya yurt dışına yaşayan Kırım Tatarlarını takip ediyor!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus gizli servislerinin yabancı ülkelerde yaşayan Kırım Tatarlarını takip ettiğini ifade etti.

"İNİSİYATİF GRUPLARI OLUŞTURUYORUZ"

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de 17 Ekim 2024 tarihinde, "Seyahat Kitabı: Kırım Ukrayna'dır" projesinin tanıtımı çerçevesinde düzenlenen "Kırım'ın Yerli Halklarının Kültürünü Anlamak" konulu panelde konuşan KTMM Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın yurt dışında yaşayan Kırım Tatarlarını takip ettiğini belirterek, “Belli bir Kırım Tatarı Rusya’ya karşı aktif faaliyetlerde bulunmaya başladığı zaman, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan akrabalarının evine Rus kolluk kuvvetleri geliyor.” dedi.

Kırım’ı terk etmek zorunda kalan Kırım Tatarlarının, babaları ve dedelerinin kaderlerini tekrar yaşadığını kaydeden Çubarov, “1960'lı yıllarda millî hareketin yaptığı gibi inisiyatif grupları oluşturuyoruz. Ve bu inisiyatif grupları, sorunlarını çözmek için insanları birleştirmeye çalışıyor. Brüksel'de, Berlin'de, Varşova'da böyle gruplar var.” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.