SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Afrika'ya göndermek için işgal altındaki Kırım'dan asker topluyor!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR), Rusya'nın, Afrika'ya sevk edilmek üzere sözde "askeri eğitmenlerden" oluşan ekipler oluşturduğunu bildirdi. GUR, Rusya'nın paralı askeri birlikleri için özellikle işgal edilen Kırım'dan aktif olarak asker topladığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Afrika'ya göndermek için işgal altındaki Kırım'dan asker topluyor!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR), Rusya'nın, Afrika'ya sevk edilmek üzere sözde "askeri eğitmenlerden" oluşan ekipler oluşturduğunu bildirdi. Ukrayna askeri istihbaratı, konuya ilişkin bir bilgi notu paylaştı. Açıklamada, "Moskova, Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilen topraklarında, özellikle de geçici olarak işgal edilen Kırım'da aktif olarak asker topluyor" ifadelerine yer verildi. 

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATI: RUSYA, AFRİKA'DAKİ NÜFUZUNU ARTIRIYOR

Ukrayna askeri istihbaratı, bu kapsamda; işgalci Rus ordusunun yedek askeri personeli, Rus yapımı hava savunma sistemlerinin bakımında yer alan uzmanlar, askeri denizciler ve askeri-teknik alandaki diğer uzmanlara sözleşme için teklif götürüldüğünü kaydetti. Rusya'nın bu birlikle Afrika'da nüfuzunu artırmayı amaçladığı belirtildi.

RUSYA'NIN WAGNER ELİYLE AFRİKA'DAKİ FAALİYETLERİ

Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu eliyle Kremlin, Afrika'da çok sayıda operasyonu imza atmıştı. Bilindiği üzere, Mali başta olmak üzere çok sayıda ülkede faaliyet yürüten güvenlik şirketi Wagner, Rusya'nın bölgedeki emperyal hedeflerine yönelik çalışma yürütüyor. Kremlin'in savaş suçlarının ortağı olan paralı asker şirketi Wagner Grubu, pek çok ülke tarafından terör örgütü ilan edildi. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, geçen yıl Rusya'da başlattığı askeri darbe girişimi sonrasında sır bir şekilde öldü. Konuyla ilgili, çok sayıda spekülasyon yapılsa da Wagner şirketinin halen bir dizi faaliyet yürüttüğü biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.