SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Kırım'daki okullarda Kırım Tatar bayrağını yasakladı!

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde yönetimi, okullarda Kırım Tatar bayrağının kullanılmasını yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Kırım'daki okullarda Kırım Tatar bayrağını yasakladı!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, okullardaki törenlerde Kırım Tatar bayrağının göndere çekilmesini yasakladı.

KırımSOS insan hakları örgütü, Kırım’ın işgalci yönetiminin okullardaki törenlerde Kırım Tatar bayrağını göndere çekmeyi yasakladığını bildirdi. İnsan hakları örgütüne konuşan kaynaklar, işgalci yönetimin, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Soykırımı Kurbanları Anma Günü gibi özel günlere ithaf edilen etkinliklerin de düzenlenmesini yasakladığını aktardı. Okullarda bu tür etkinliklerin planlanmasının işgalcilerce provokasyon hazırlığı olarak değerlendirileceği belirtildi.

KırımSOS insan hakları örgütüne göre, bayrağın yasaklanmasına dair yazılı bir emir yayımlanmadı ancak Kırım'ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov'un temsilcileri, okulları dolaşarak bu konuda uyarılarda bulundu. İşgalciler, bu kararın, Kırım Tatar bayrağının Rus kanunlarında güya "resmileştirilmediği" için alındığını ileri sürdü.

KIRIM’DA KIRIM TATARCA EĞİTİM VEREN OKUL KALMADI

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, daha önce yaptığı açıklamada; Rus işgalinden sonra Kırım’daki Kırım Tatar okullarının sayısının hızla azaldığını anlatmıştı. Ümerov, “Kırım’da sözde 7 Kırım Tatar okulu faaliyet gösteriyor. Ancak, bu okullarda eğitim Rusça verildiği için bu okullara Kırım Tatar okulu denilemez" değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.