SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Kırım Tatar Milli Meclisi, bu yıl Kırım'ın Rus işgalinden kurtulacağını umuyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım'ın bu yıl Rus işgalinden kurtarılacağını ve bu hususta tedbirlerin planlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Kırım Tatar Milli Meclisi, bu yıl Kırım'ın Rus işgalinden kurtulacağını umuyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin bu yıl sona ereceğine inandıklarını ve bu yıl Kırım Tatar halkı için en önemli konunun yarımadanın işgalden kurtarılması olduğunu ifade etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Krım.Reali medya servisine verdiği röportajda, Kırım'ın işgalden ne zaman kurtulacağına dair herhangi bir tahminde bulunmanın şu an için zor olduğunu ancak bunun 2023'te olmasını beklediklerinin altını çizdi. Çubarov, "Kendimizi herhangi bir tahminde bulunmak istemiyoruz ancak bu yıl Kırım Tatar Milli Meclisi olarak Kırım'a geri dönmeyi umuyoruz. Şimdiden bazı etkinlikler planlıyoruz" dedi.

KIRIM'DA İNSANLAR ÖZGÜRLÜK İSTİYOR

KTMM Başkanı Çubarov, "Ukrayna'nın siyasi ve askeri liderliği, Kırım halkını her zaman hatırlamalıdır" dedi. Refat Çubarov, "Askeri hedeflere yönelik ilk tatbikat sonucunda moralleri yükselen Kırım halkımıza dönmek istiyorum. Saki yakınlarındaki Novofedorovka'nın ve 10-11 Rus askeri uçağının imha edilmesi çok umut vericiydi. Ardından Canköy yakınlarında güçlü bir mühimmat deposu imha edildi. Karadeniz Filosunun karargâhı saldırıya uğradı. İnsanlar özgürlük istiyor." ifadelerini kullandı.

ŞAFAKTAN ÖNCE KARANLIK DAHA DA ARTAR..."

Refat Çubarov, Kırım'da onurlarını ve güçlerini koruyan siyasi tutsakların unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Yakın gelecekte, Kırım'da Rus baskılarına maruz kalan kişilerin sayısının artacağını belirtti.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, "Halihazırda cezaevinde ölen iki siyasi tutsağımız var. Konstantin Şıring’in ciddi bir kalp rahatsızlığı vardı ve öldü. Çünkü kasıtlı olarak tedavi edilmedi. Cemil Gafarov'un ise böbrek yetmezliği vardı ve böbrekleri çok hastaydı. Konstantin ve Cemil hakkında öldürüldükleri söylenmelidir. Yeni insanlar alıp hapishanelere atacaklar. Ama hepimizin bildiği gibi, halk bilgeliği bundan söz eder: Şafaktan önce karanlık daha da artar" dedi.

Ukrayna'nın "Rusya ile işbirliği yaptıkları için onları cezalandıracağı konusunda Kırımlıları korkutmaya çalışacaklar" diyen Çubarov, "İnsanların sadece geri dönmekten korkmaması, aynı zamanda Ukrayna'nın dönüşüne bir şekilde itiraz etmesi için binlerce argüman bulmaya çalışacaklar. Ama bunu başaramayacaklar çünkü her şeyden önce devlet politikamız, doğrudan Rus işbirlikçiler ile yani doğrudan işgalcilere hizmet edenler ile suç işleyenleri net bir şekilde ayırmamız gerektiği gerçeğine dayanıyor. Ancak işgal altındaki topraklarda yaşayan ve Ukrayna vatandaşı olarak kalanlar için 9 yıldır kurdukları bu hayal sonunda onlar için gerçek olacak. Kırım özgürleşecek" açıklamasında bulundu.

UKRAYNA ORDUSUNUN CESARETİ, SAVAŞIN KIRIM'IN KURTULUŞU İLE SONA ERECEĞİ KONUSUNDA BÜYÜK BİR UMUT VERDİ

Refat Çubarov, Kırım'ın işgalden kurtulmasına ilişkin, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin cesareti, Ukrayna halkının birliği, Kırım'da yaşayan halka tüm bunların Kırım'ın kurtuluşu ile sona ereceği konusunda büyük bir umut verdi. İşgal altındaki Kırım'da yaşayan tüm halkımızı kutlamalıyız. Bunların önemli, ezici bir çoğunluğu yani Kırım Tatarları, Ukraynalılar ve Ukrayna devletine sadık kalıyor" açıklamasında bulundu.

Diğer yandan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Kırım Platformu'nun ikinci zirvesinin önemine dikkat çekerek, platformun dünyanın Ukrayna etrafında birleştiğini gösterdiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.