SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurban bağışları vatan Kırım'a ulaştırıldı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 3 Temmuz 2024 tarihli yazılı açıklamasında, 129 bağışçının kurbanlarının işgal altındaki Kırım'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kurban bağışları vatan Kırım'a ulaştırıldı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başlattığı "2024 Kurban Bağış Kampanyası" kapsamında bağış yapılan kurbanlar vatan Kırım topraklarına ulaştırıldı. Kırım Derneği Genel Merkezi tarafından 3 Temmuz 2024 tarihinde verilen bilgiye göre Kurban Bayramı süresi boyunca dağıtılan kurbanlar; millî hareket emektarlarına, babaları cezaevinde olan ailelere, hastalara, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

129 BAĞIŞÇININ KURBANI YERİNE ULAŞTI

Derneğin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Kurban hayırlarımızın bir bölümü de hem Kırım'daki işgal hem de Ukrayna genelindeki savaş sebebiyle ülkemize gelmiş olan çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan kardeşlerimiz için Türkiye’de kesilmiştir.

Kardeşlerimizle dayanışmamızı arttırmak, geçmişlerimize dua etmek, atalarımızın ve dedelerimizin ruhlarını şad etmek için yapılan kurban kesimlerimizi toplam 129 dostumuzun katılımıyla  tamamlamış bulunuyoruz.

Kurban hayırlarını yapan dostlarımız ile kesim ve dağıtımda gayret gösteren şahıs ve kurumlara can yürekten teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin…

Ayrıca dernek açıklamasında, isimlerini yayımladığı bağışçıların kurban fotoğraflarının telefonlarına gönderildiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.