SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM’den şehit olan Kırım Tatar asker Eskender Nimetullayev için taziye mesajı

Kırım Tatar Milli Meclisi, Ukrayna’nın Donbas bölgesinde Rus işgalcilerle çıkan çatışmada şehit olan Kırım Tatar asker Eskender Nimetullayev için taziye mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM’den şehit olan Kırım Tatar asker Eskender Nimetullayev için taziye mesajı

Kırım Tatar asker Eskender Nimetulayev, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta 4 Şubat’ta Rus işgalcilerle çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Rus işgalcilere karşı mücadele ederken şehit olan Kırım Tatar asker Eskender Nimetullayev için taziye mesajı paylaştı.

KTMM Başkanı Refat Çubarov sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Kırım Tatar Milli Meclisi ve kendi adıma, Eskender Nimetullayev’in vefatı nedeniyle askerin yakınlarına ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyorum.

Allah rahmet eylesin!"

KIRIM TATAR ASKER ESKENDER NİMETULLAYEV

Eskender Nimetullayev, 2 Eylül 2002 tarihinde Herson bölgesi Novooleksiyivka kasabasında doğdu. Okuldan mezun olduktan sonra 2019’da Herson Devlet Denizcilik Akademisine bağlı yüksek okulunda eğitim almaya başladı. 2020 yılında askerlik hizmetine başlayan Nimetullayev, Ukrayna Ulusal Muhafızlarında görevini yaptı.

Rusya, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattıktan sonra orduya katılan Nimetullayev, Mayıs 2022’de Ukrayna Ulusal Muhafızları komutanı tarafından "Cesur Hizmet” ödülüne layık görüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.