SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyetten Kırım Derneği Genel Merkezine ziyaret

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyetten Kırım Derneği Genel Merkezine ziyaret

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, bugün Ankara'daki temasları çerçevesinde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezini ziyaret etti. 

Kırım Derneği Genel Merkezindeki akşam yemeğinde Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası temsilcileriyle bir araya gelen Kırımoğlu ve beraberindeki heyet; Kırım, Türkiye, Ukrayna sıcak gündemine dair gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette, Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Kırım Tatar milli hareketi emektarı Zevcet Kurtumer, Kırım Tatar Millli Meclisi (KTMM) Üyesi, Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, TURKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Evkaf Vakfı Türkiye Temsilcisi Aliye Çıtak, Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar Şahin ve Kırım Haber Ajansı Ankara Ofisi Müdürü Esma Kasar yer aldı.

Ziyaretin ardından katılımcılar hatıra foğroğrafı çektirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.