SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Yalçın Topçu ile bir araya geldi

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Ukrayna heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Yalçın Topçu ile bir araya geldi

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile bir araya geldi. Kırımoğlu, ziyaret kapsamında Yalçın Topçu'ya Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle taziye mesajı verdi. Kırımoğlu, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyette yer alan; Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov ve Kırım Haber Ajansı Ankara Ofisi Müdürü Esma Kasar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile bugün Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

KIRIMOĞLU'NDAN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, görüşmenin ayrıntılarını Kırım Haber Ajansına bildirdi. Kırımoğlu, Türkiye'de yaşanan büyük deprem afeti nedeniyle felaketi duyar duymaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben bir mektup kaleme aldığını ve Türkiye'ye başsağlığı dilediğini kaydetti. Bu hususta, Kırım Tatarları ve Ukrayna halkı olarak, ellerinden gelen desteği yapacaklarını söyledi. Bir çok yerde Kırım Tatarlarının topladığı yardımların bölgeye iletilmeye devam ettiğinin altını çizdi. Kırım Tatar Milli Meclisinin hazırladığı yardım tırının yakın zamanda depremzedelere ulaşacağını dile getirdi. Kırımoğlu, Türkiye ziyareti çerçevesinde ilerleyen günlerde, Kırım Tatarlarının da yaşadığı afet bölgelerinden Osmaniye şehrine gideceklerini bildirdi.

YALÇIN TOPÇU, TÜRKİYE'YE YARDIM GÖNDEREN UKRAYNA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşmenin gündeminde Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler yer aldı. Yalçın Topçu, görüşme sırasında, bir yıldır savaşta olan Ukrayna'nın Türkiye'deki depremzedeler için verdiği desteğin önemine vurgu yaparak teşekkürlerini iletti. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, görüşme kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Savaşları ve afetleri yaşayan dünyamızda oralarda bir yerlerde sıkışıp kalmış insanlığı bu afetle birlikte sıkıştığı yerlerden kurtarıp Türkiye’ye getiren, savaşta olmasına rağmen 175 kişilik arama kurtarma ekibiyle yardıma gelen başta Ukrayna’ya olmak üzere yardımları ile 'insanlık ölmemiş' dedirten bütün devletlere ve halklarına milletim ve insanlık adına teşekkürlerimle, şükran ve saygılarımı sunuyorum.

Milletçe yaşadığınız asrın felaketiyle sönen ocaklarımızı tüttürüp yaralarımızı sardıktan sonra bu felaketin faciaya dönüşmesinde zerre kadar dahili olanlar ile bu facia üzerinden siyasi ikbal devşirenlere hesabını, yargıda devlet olarak, sandıkta da millet olarak soracağız.

Devlet millet el ele yaşadığımız bu asrın felaketinin de üstesinden geleceğiz inşallah. Deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bu kıymetli ziyaretiniz için şahsınıza ve değerli heyetimize devletim ve milletim adına çok teşekkür ediyorum."

KIRIMOĞLU VE YALÇIN TOPÇU'DAN HEDİYELEŞME 

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Başdanışman Yalçın Topçu'ya Ukrayna'da Kırım Tatarlarının yerli halk statüsü kazanmasına ithafen Kırım Tatar Tamgalı plaket takdim etti. Yalçın Topçu, Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu'na Bozkurt başlı özel yapım bıçak hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.