SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Kaynak Merkezi: Rusya, on binlerce Kırımlı çocuğun hayatını mahvetti

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde Kırım’da Rus işgali nedeniyle zarar gören çocuklara dair bilgileri paylaştı. Merkez, "Rusya on binlerce çocuğun hayatını mahvetti çünkü Kırım’ın işgali yetişkinlerin hayatını etkilediği gibi çocukların hayatını da etkiledi" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Kaynak Merkezi: Rusya, on binlerce Kırımlı çocuğun hayatını mahvetti

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, bugün dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Dünya Çocuk Günü vesilesiyle 2014’te başlayan Rus işgali ve Rusya’nın 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılar nedeniyle Kırım’da zarar gören çocukların durumuna ilişkin açıklama paylaştı. 

Rusya’nın çocuklar dahil olmak üzere binlerce sivilin hayatını mahvettiğini vurgulayan Kırım Tatar Kaynak Merkezi, "Maalesef, Rusya on binlerce çocuğun hayatını mahvetti çünkü Kırım’ın işgali yetişkinlerin hayatını etkilediği gibi çocukların hayatını da etkiledi. Bu konuyu Kırım Tatar Kaynak Merkezi birçok kez anlattı ve işgalden sonra kaçırılan veya alıkonulan babaların çocuklarının hikayelerini anlatan ‘Babamı geri verin’ adlı film hazırlandı" açıklamasını yaptı.

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadada yaşayan on binlerce çocuğun ana dilinde (Kırım Tatarca ve Ukraince) eğitim alma hakkından mahrum bırakıldığını, onlarca çocuğun ana ve babalarının zorla kaçırılması nedeniyle zarar gördüğünü, binlerce çocuğun Rus işgali nedeniyle yarımadayı terk etmek zorunda kaldığını, on binlerce çocuğun Rusya’nın yaydığı askeri propaganda ve etnik nefretin kurbanı olduğunu aktardı.

Yapılan açıklamada, “Rusya, Kırımlı çocukların bilincinde savaş kültü, Rus ordusunda hizmet, şiddet ve nefret kültü oluşturuyor." denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.