SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalin başından bu yana Kırım’da 5 binden fazla insan hakları ihlali kayda geçirildi

Ukrayna Enstitüsü Müdürü ve insan hakları savunucusu Alim Aliyev, Rus işgali altındaki Kırım’da son 9.5 yılda 5 binden fazla insan hakları ihlalinin meydana geldiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalin başından bu yana Kırım’da 5 binden fazla insan hakları ihlali kayda geçirildi

Rus işgali altındaki Kırım’da 2014’ten bu yana 5 binden fazla insan hakları ihlali kayda geçirildi. Kaydedilen insan hakları ihlallerinin çoğu Kırım Tatarlarına uygulandı.

Başkent Kıyiv’de Kırım Platformu çerçevesinde düzenlenen "Crimea Global: Ukrayna'yı Güney Üzerinden Anlamak" konulu uluslararası konferansta, dün konuşma yapan Ukrayna Enstitüsü Müdürü, insan hakları savunucu Alim Aliyev, “Son 9.5 yıl içinde Kırım’da 5 binden fazla insan hakları ihlali kayda geçirildi. Çoğunlukla ihlaller Kırım Tatarlarına karşı uygulanıyor. Rusya dikkatleri Kırım Tatarlarının üzerine çekmeye çalışıyor ve onları potansiyel terörist ve suçlu olarak gösteriyor" dedi.

70 BİN UKRAYNA VATANDAŞI KIRIM'I TERK ETTİ

İşgalci Rusya’nın uyguladığı baskılardan dolayı Kırım’ı 70 bin Ukrayna vatandaşının terk ettiğini belirten Aliyev, işgalin başından bu yana yarımadaya asker ve sivil olmak üzere 700 binden fazla Rus vatandaşının yerleştirildiğine dikkat çekti.

Aliyev şu anda Ukrayna ordusunda birçok Kırım Tatarının ve diğer halkların temsilcilerinin Rus işgal güçlerine karşı savaştığını kaydederek, “Bu ortak savaşımız. Sadece toprak için savaşmıyoruz, kimliğimiz, onurumuz ve geleceğimiz için savaşıyoruz...” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.